Home / 2021 / Opština Knjaževac realizuje projekat zaštite i očuvanja zemljišta

Opština Knjaževac realizuje projekat zaštite i očuvanja zemljišta

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je juče sa gradonačelnicima i predsednicima opština ugovore o sufinansiranju realizacije projekata zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa, za šta će iz budžeta ministarstva u ovoj godini biti izdvojeno gotovo 333 miliona dinara.

U ime Opštine Knjaževac sa Ministarstvom zaštite životne sredine o sufinansiranju pri realizaciji projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2021. godini na teritoriji opštine Knjaževac,  ugovor je potpisao zamenik predsednika SO Knjaževac Igor Stevanović.

Vujović je navela da će projekti biti sufinansirani u 43 grada i opštine, kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva.

Vujovic grupna


Ovo je samo jedan u nizu konkursa za sufinansiranje ekoloških projekata širom Srbije koji smo raspisali ove godine i veliko je interesovanje gradova i opština. Ovom prilikom želim da ih pohvalim za kvalitetno pripremljene projekte čija će realizacija omogućiti bolji život građanima. Sredstva koja dodeljujemo namenjena su za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, erozivnog zemljišta, odrona, klizišta. Cilj nam je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko parkovi i zeleni prostori koje će građani moći da koriste – rekla je Vujović.

Vujovic3Ministarka je dodala da su svi projekti od izuzetnog značaja, jer direktno doprinose očuvanju prirode i zemljišta kao prirodnog resursa, ističući kao posebno važne projekte sanacije i rekultivacije zemljišta u blizini rečnih slivova.

Vujovic4-Plan je da svi projekti budu realizovani do 30. novembra, tako da ćemo rezultate videti već u ovoj godini u Boru, Zaječaru, Novom Pazaru, Osečini, Zrenjaninu, Smederevu i drugim gradovima i opštinama. Mi ćemo nastaviti istim tempom da ulažemo u projekte zaštite životne sredine radi očuvanja prirodnih resursa, jer na taj način podižemo i kvalitet života naših građana  – istakla je Vujović.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...