Home / 2021 / Oglasio se MUP: Šta su rekli o ceni tehničkih pregleda?

Oglasio se MUP: Šta su rekli o ceni tehničkih pregleda?


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava građane da su, od 6. jula 2021. godine, sva ovlašćena pravna lica u obavezi da snimaju i čuvaju snimke kompletnog toka obavljanja tehničkih pregleda.

“Podsećamo građane da cena vršenja tehničkog pregleda nije zakonski određena i isključivo je odluka privrednog društva ovlašćenog za vršenje tehničkog pregleda, a koju određuju na osnovu tržišnih uslova”, stoji u saopštenju ministarstva

Iz ministarstva takođe naglašavaju da se vozila već tri godine fotografišu na tehničkim pregledima, a na snimcima se neće videti ništa više nego što se vidi na fotografiji vozila, tako da to neće ništa promeniti kada je u pitanju ocena ispravnosti i spoljašnosti vozila.“U prethodnom periodu, više puta smo naglašavali da sitna oštećenja na vozilu nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno. Stručni kontrolori tehničkog pregleda nikada nisu pravili problem zbog ogrebotina na limariji ili naprslina stakla na svetlosnim grupama.”; stoji na kraju saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.


Izvor https://www.b92.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...