Home / 2021 / Održana 23.sednica Opštinskog veća (Foto)

Održana 23.sednica Opštinskog veća (Foto)

Danas je u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Knjaževcu održana 23.sednica Opštinskog veća.

Pred knjaževačkim većnicima na razmatranje i izglasavanje našlo  se 14 tačaka.

Prva tačka bila je Razmatranje Izveštaja o radu Centra za socijalni rad “Dr Mihajlo Stupar” Knjaževac za 2020.godinu.

Snežana Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad okupljenim većnicima obrazložila je Izveštaj koji su većnici na kraju njenog izlaganja jednoglasno usvojili.

Nakon ove tačke  razmatran je  Izveštaja o radu Regionalnog centra za stručno usavršavanje Knjaževac za 2020. godinu koji je takođe usvojen.

U narednoj tački usvojen je Izveštaja o poslovanju Agencije za Razvoj opštine Knjaževac sa predlogom izmena Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Agenciji.





Večnici su takođe izglasali  predlog odluke o Lokalnom planu upravljanja otpadom od 2021. do 2031. godine, koji je u skladu sa Nacionalnim planom i Strategijom upravljanja otpadom.

Takođe se raznatralo o Predloga odluke o angažovanju revizora za ekternu revizuju konsolidovanog Završnog računa
buueta opštine Knjaževac za 2020. godinu kao i o  Predlogu programa unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Knjaževac za 2021. godinu.

Takođe je data saglasnost na pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u PU ”Bajka”

Izglasan je predlog rešenja o otvaranju aproprijacije u budžetu opštine Knjaževac za 2021. godinu, dok je u narednoj tački  usvojen je predlog odluke o angažovanju revizora za eksternu reviziju konsolidovanog Završnog računa budžeta opštine Knjaževac za 2020.godinu.

Većnici su na današnjoj sednici izglasali predlog rešenja o povećanju i upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve,  predlog odluke o izmeni i dopuni finansijskog plana za ovu godinu, a data je i saglasnost o izmeni plana javnih nabavki za 2021.godinu.

U pretposlednjoj tački većnici su razmatrali o Predlogu zaključka o davanju saglasnosti na Finansijski plan mesne zajednice Žukovac za 2021 godinu, dok su većnici u poslednoj tački  raznmatrali o obrazovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...