Home / Ekologija / Održan četvrti po redu Novogodišnji eko sajam (Foto & Video)

Održan četvrti po redu Novogodišnji eko sajam (Foto & Video)

novogodisnji-eko-sajam

Turistička organizacija opštine Knjaževac organizovala je juče  četvrti po redu Novogodišnji eko sajam čija je tema bila Stara planina.

Sredstva za realizaciju Eko sajma obezbedila je opština Knjaževac iz Fonda za zaštitu životne sredine, a četvrti po redu eko sajam otvorio je predsednik SO Knjaževac Miodrag Ivković.

U poznavanju Stare planine, kićenju jelke, na maskenbalu takmičili su se učenici knjaževačkih osnovnih škola, dok su srednjoškolci demonstrirali gradnju eko kuća i izradu ukrasnih i upotrebnih predmeta od recikliranih materijala. Na sajmu su bila i udruženja koja se bave proizvodnjom zdrave hrane i suvenira.

Četvrti po redu eko sajam otvorio je predsednik SO Knjaževac Miodrag Ivković.
”Želim da vas u ime opštine Knjaževac pozdravim, da vam zaželim da na ovakvim skupovima što više podignete i razvijete svest o značaju životne sredine, o njenom očuvanju, jer je to veoma bitno za sve nas, a pogotovu za vas mlade.”

U  eko kvizu koji je održan u okviru ovogodišnjeg Eko sajma najviše sreće imala Osnovna škola ”Dimitrije Todorovič Kaplar”. I dok su se mlađi takmičili u ukrašavanju jelke i na maskenbalu, oni stariji, učenici srednjih škola, pokazali su kako se grade eko kuće i od recikliranog materijala prave ukrasni i upotrebni predmeti.

Ovaj sajam ima, pre svega, edukativni karakter, kazao je direktor Turističke organizacije Boban Marković.

”Ovaj sajam, ova manifestacija, ima edukativni karakter. Pokrenuli smo je pre četiri godine, a ove je teme Stara planina, naš najveći turistički potencijal. Deca su odlično prihvatila ovu manifestaciju i nadam se da će naučiti nešto novo”.

-U nastavku teksta na kanalu Knjaževačke TV možete videti kompletan snimak Eko sajma i Eko kviza sa pratećim fotografijama.






[FAG id=47934]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...