Home / Knjaževac / Knjaževac : Javni poziv za dodelu pomoći izbeglica

Knjaževac : Javni poziv za dodelu pomoći izbeglica

Opstina kNjaževac tender

Danas je objavlje javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 5 seoskih kućasa okućnicom i dodele paketa pomoći.

Javni poziv važi od 22. decembra ove, do 23. januara naredne godine godine i objavljen je na oglasnim tablama opštine Knjaževac, mesnih kancelarija i na internet prezentaciji opštine Knjaževac i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs.

Raspisan je javni poziv za dodelu paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica u okviru Regionalnog stambenog programa.

Општина Књажевац обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 5 сеоских кућа са окућницом и дoделу пакета помоћи, у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 5 – сеоске куће из средстава која су обезбеђена из буџета Републике Србије, а на име контрибуције Републике Србије у реализацији Потпројекта 5 (у даљем тексту: Јавни позив), бити објављен дана 05.01.2017.год.на огласним таблама општине Књажевац и месних заједница општине Књажевац и на интернет презентацији општине  Књажевац и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs.




Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији Општина Књажевац кроз куповину сеоске куће са окућницом у маскималном износу до 1.170.241,35 РСД и доделу пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу до 184.774,95 РСД, по породичном домаћинству. Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50% од износа намењеног за куповину сеоске куће са окућницом (у максималном износу до 585.120,675 РСД). Помоћ се додељује за куповину сеоске куће са окућницом која се налази на територији Републике Србије. Предметна сеоска кућа са окућницом мора бити уписана у катастру непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.

Jавни позив траје од дана 05.01.2017.године до дана 21.02.2017. Све информације у вези поменутог јавног позива заинтересована лица могу добити путем телефона: 019/731-623-лок.100 или код повереника за избеглице, адреса Књажевац ул. Милоша Обилића 1 канцеларија бр.4


На основу члана 12. став 3. Правилника о условима и мерилима за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања, поступку и начину рада Комисије за избор корисника, број 560-143/2016-02 од 20.12. 2016. године, а у вези са Уговором о гранту – Регионални стамбени програм – Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 4 – грађевински материјал, закљученим између Комесаријата за избеглице и миграције, „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о. и општинеКњажевац, Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом најмање 6 пакета грађевинског материјала

ОБАВЕШТАВА

Избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће јавни позив за доделу пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 4 – грађевински материјал (у даљем тексту: Јавни позив), бити објављен дана 22. децембра 2016. године на огласним таблама општине Књажевац, месних заједница, општине Књажевац, и на интернет презентацији општине Књажевац и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...