Home / 2021 / OBELEŽEN VEK I PO POSTOJANJA KNJAŽEVAČKE GIMNAZIJE (Foto & Video)

OBELEŽEN VEK I PO POSTOJANJA KNJAŽEVAČKE GIMNAZIJE (Foto & Video)

Danas su profesori Knjaževačke gimnazije sa svojim učenicima i zvanicama obeležili jubilej-150 godina od osnivanja

Današnjoj svečanosti  prisustvovao je nekadašnji i sadašnji profesori škole, a sada predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić sa svojim najbližim saradnicima.

Pre početka same ceremonije obeležavanja jubileja,   direktor škole Žarko Cvetković uz pratnju opštinskog rukovodstva obišli su kabinete koji su opremljeni savremenim računarima, nedavno renovirane svlačionice u školskoj hali, preuređeno igralište i dvorište, a sredstva za ova opremanja i uređenja obezbedila je upravo lokalna samouprava.

“Ulaganjem u ovu školu pokazali smo da vodimo računa o školama koje traju i vek i po. Ovaj jubilej pokazuje dugu tradiciju naše male, lepe varoši, a lokalna samouprava pokazuje koliko poklanja pažnu izgledu i opremanju škola. Ono što je naš cilj je da bude sve više đaka u Knjaževačkoj gimnaziji, a mi ćemo kao lokalna samouprava i u narednim mesecima i godinama nastaviti da ulažemo novac u renoviranje zgrade i opremanje kabineta kako bi đaci imali najkvalitetnije uslove za modernu i savremenu nastavu. Uradili smo novu fasadu, zamenili stolariju, kupili savremena učila, renovirali svlačionice i sanitarne čvorove. Preostaje nam još da uradimo podove i deo fasade prema školskom dvorištu i time će rekonstrukcija škole u potpunosti biti završena, izjavio je okupljenima Milan Đokić.




Bila je ovo prilika za sumiranje rezultata postignutih tokom školske godine koja se polako bliži kraju.
“O našim rezultatima najbolje govore uspesi naših učenika na mnogobrojnim takmičenjima. Još smo ponosniji zbog činjenice da 80% naših učenika upisuje željeni fakultet i studira finansiran iz državnog budžeta”, istakao je Žarko Cvetković, direktor Knjaževačke gimnazije.
Na svečanosti je predstavljen novi broj školskog časopisa “Pogledi”, na koji su svi iz škole izuzetno ponosni jer ovaj školski glasnik predstavlja monografsko izdanje od 1996. do 2021. Svojih nekadašnjih gimnazijskih dana besedom se prisetio Vojislav Aranđelović, profesor u penziji. Već 150 godina Knjaževačka gimnazija je rasadnik intelektualaca i jedna od najznačajnijih obrazovnih ustanova u varoši, neki od njih danas su bili gosti svečanosti upriličenoj u čas jubileju.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...