Home / Knjaževac / Dve nagrade za Turističku organizaciju opštine Knjaževac stižu iz Leskovca

Dve nagrade za Turističku organizaciju opštine Knjaževac stižu iz Leskovca

Na X jubilarnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija održanoj proteklog vikenda u organizaciji TO Leskovac, promotivni materijal Turističke organizacije opštine Knjaževac ponovo je nagrađen.
Ovoga puta brošura “Smeštaj na Staroj planini” osvojila je III mesto, a fotografija “Stara čaršija”  nagrađena  je III mestom.

Tokom desete po redu „Izložbe suvenira i turističkih publikacija“, na kojoj su učestvovali izlagači turističke ponude iz Srbije, ali i iz inostranstva, podeljeno je više nagrada po raznoraznim kategorijama.

U kategoriji jednolisna turistička publikacija, prvu nagradu osvojila je Turistička organizacija grada Kruševca za profesionalno realizovan set jednolisnih publikacija.

Druga nagrada pripala je Turističkoj organizaciji opštine Medvedja za dobar izbor predstavljenih destinacija i manifestacija, dok treću nagradu dele Gradska turistička organizacija iz Kragujevca za kvalitetno realizovane višejezične publikacije i Turistička organizacija Bela Palanka za publikaciju „Belopalanačko vrelo“.

Što se tiče kategorije višelisne turističke publikacije do 50 strana, prva nagrada dodeljena je Turističkoj organizaciji Dragačevo za originalno, pregledno i izuzetno opremljeno izdanje, drugu nagradu dele Turistička organizacija Vršac za publikaciju „Banatski napitak“ i Turistička organizacija iz Požarevca za set publikacija, dok treću nagradu, takodje, dele Turističke organizacije grada Loznice i opštine Brus, zbog sveobuhvatne publikacije „Volim Brus“ i informativnog prikaza turističke ponude.

U kategoriji turističke publikacije sa preko 50 strana, prvoplasirana je Turistička organizacija optšine Ivanjica za kvalitetno osmišljenu publikaciju „Nušićijada“, drugoplasirane su turistička organizacija Novi Bečej za publikaciju „Živeti sa nasledjem“ i TO Niš za „Knjigu o Nišu“, dok je treća nagrada otišla Turističkim organizacijama Knjaževac i Čačak, zbog publikacija „Stara planina – smeštaj“ i „Upoznaj ptice Ovčarsko – kablarske klisure“.Pored turističkih publikacija, nagradjene su i video publikacije i to u kategorijama promo filma i reportaže.

Kada je u pitanju promo film, prvu nagradu osvojila je Organizacija za turizam, kulturu i sport Sokobanja za promo film „Zeleno srce Srbije“, Turističke organizacije Kruševac i Valjevo za promo filmove „Grad Kruševac“ i „Valjevo i klisura reke Gradac“, dele drugu nagradu, a što se tiče treće nagrade, nju dele Turističke organizacije Kraljevo za film „Srednjevekovni grad Maglič“ i opštine Vlasotince za promo film „Zima i plivanje za časni krst“.

Kod kategorije reportaža – spot, dodeljene su samo dve nagrade i to prva nagrada Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac za reportažu „Divostinka – 6. milenijuma Šumadije“ i druga nagrada Organizaciji za turizam, kulturu i sport Sokobanje.

Tokom desete, jubilarne izložbe, nagradjen je i najoriginalniji eksponat. Jedina nagrada u toj kategoriji dodeljena je Turističkoj organizaciji Blace za „Prsluk iz Blaca“.

Prva nagrada u kategoriji suvenir otišla je Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina za suvenir „Vojvodjanske kuće“. Drugu nagradu dobile su Turistička organizacija Čačak za set minijaturnih suvenira i Javno preduzeće „Smederevska tvrdjava“ iz Smedereva. Treća nagrada dodeljena je Turističkoj organizaciji Kruševca za spomenik „Kosovskim junacima“.

Što se tiče upotrebnog predmeta, prvonagradjena je Turistička organizacija Kraljevo za „Sat na biber crepu“, drugu nagradu dele TO Loznice za podmetač, lepezu i bojanku i TO Kuršumlije zbog „Krpice za naočare“, dok su trećenagradjene Turističke organizacije Gornji Milanovac i opštine Lebane za ešarpu Studija „Maruška“ i za majice „Justinijana prima“.

Učesnici izložbe nagradjivani su i u kategorijama, kolekcija turističkih fotografija i pojedinačna fotografija.

Za kolekciju turističkih fotografija „Boje jeseni“, Turistička organizacija Čačak osvojila je prvu nagradu. Drugu nagradu dobila je Gradska turistička organizacija Kragujevca za „Manastire“, a treću Turistička organizacija iz Kraljeva za kolekciju „Kulturno blago Kraljeva“.

Turistička organizacija Dragačevo osvojila je prvu nagradu u kategoriji pojedinačnih fotografija, dok je fotografija „Gružansko jezero“, Centra za kulturu, turizam i sport Knić osvojila drugu nagradu. Treću nagradu podelile su Turistička organizacija iz Knjaževca za fotografiju „Stara čaršija“ i Turistička organizacija Čačak za fotografiju „Hrast“.

Na Izložbi suvenira i turističkih publikacija, nagradjen je i turistički plakat, kao i turistička mapa, ali i turistička razglednica.

U kategoriji turistički plakat, prva nagrada dodeljena je Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac za plakat „Deveti medjunarodni sajam turizma i seoskog turizma“, TO Požarevac dobila je drugu nagradu za plakat „Ljubičevske konjičke igre“, dok plakati „Brestovačka banja“ iz Turističke organizacije Bor i „Vino fest“ iz Turstičke organizacije Vršac, dele treću nagradu.

Turistička organizacija Čačak je prvonagradjena u kategoriji turistička mapa. Drugonagradjena je Turistička organizacija Valjevo, dok je treće mesto pripalo Opštinskoj organizaciji za turizam i sport „Otis“ iz Aleksinca.

Kad je u pitanju dodela nagrada u kategoriji turističkih razglednica, prva nagrada otišla je Opštinskoj organizaciji za turizam i sport „Otis“ Aleksinac za razglednicu „Istorijsko nasledje“, set razglednica Gradske turističke organizacije Kragujevac, osvojio je drugu nagradu, dok je treću nagradu osvojila razglednica „Gvozdeni puk“ iz TO Blace.

Tročlani žiri, koji je odlučivao o dodeli nagrada, bio je sastavljen od likovnih i književnih umetnika iz Leskovca i predstavnika Visoke poslovne škole strukovnih studija i Turističke organizacije Leskovac.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...