Home / Knjaževac / ”Timočki veseljaci” – najbolji orkestar 59.Sabora trubača u Guči

”Timočki veseljaci” – najbolji orkestar 59.Sabora trubača u Guči

 

 

Posle trijumfalnog nastupa na Saboru trubača u Guči, za članove orkestra “Timočki veseljaci” juče je priređen prijem u Skupštini opštine. Zvanično najboljem orkestru 59. Sabora veliki uspeh čestitao je predsednik opštine Milan Đokić.

Orkestar Timočki vesljaci slobodno se može reći apsolutni je pobednik 59. Sabora trubača u Guči. Knjaževački predstavnici osvojili su nagradu za najbolji orkestar, a pripalo im je i priznanje “Od zlata jabuka”, za najizvornije muziciranje. Veliki uspeh juče im je čestitao predsednik opštine Milan Đokić sa saradnicima, na svečanom prijemu u Skupštini opštine priređenom u njihovu čast. Bila je to prilika da mladi muzičari razmene prigodne poklone sa prvim čovekom lokalne samouprave, kao i da sa predstavnicima medija podele utiske sa ovogodišnjeg, ali i prethodnih nastupa u Guči.

“Očekivali smo uspešan nastup na Saboru, ali da ćemo osvojiti dve nagrade, to je i za nas bilo iznenađenje. Uspeh dobija na značaju ako se ima u vidu da nam je ovo tek druga godina takmičenja u seniorskoj konkurenciji. Sada nam nedostaje samo još jedna nagrada kako bismo dobili “Majstorsko pismo”, što je najveće moguće priznanje koje se dodeljuje u Guči”, rekao je Predrag Đorđević, šef orkestra.

Prema rečima predsednika Đokića, jučerašnji pokloni uručeni ovim mladim momcima predstavljaju tek skromni znak pažnje, a Timočki veseljaci od strane lokalne samouprave pravu nagradu mogu da očekuju za naredni Dan opštine. Ovom prilikom pokrenuta je i ideja da se najbolji orkestar ovogodišnjeg Sabora u Guči, zajedno sa ostalim bleh sastavima iz našeg grada, zvanično predstave knjaževačkoj publici na velikom koncertu koji bi bio organizovan najverovatnije tokom sledećeg meseca u Gurgusovačkoj kuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...