Home / Festival kulture mladih Srbije / 58. FKMS: Sara Stanojević dobitnica jubilarne 25. ”Timočke lire”

58. FKMS: Sara Stanojević dobitnica jubilarne 25. ”Timočke lire”

 

Sinoć je takmičarskim nastupom mladih pesnika konkursa ’’Timočka lira 2019’’, u organizaciji Radio Beograda 2 i FKMS, završeno peto veče 58. Festivala. Dobitnica jubilarne 25. “Timočke lire” je Sara Stanojević, diplomirani stomatolog iz Beograda.

Na konkursu je, u veoma jakoj konkurenciji odabrano njih desetoro, među kojima je prve tri najbolje pesnikinje proglasio stručni žiri u sastavu: Vesna Ćorović Butrić, Vasa Pavković i Obren Ristić. Predsednik žirija Vasa Pavković, ovom prilikom je istakao da je bilo zadovoljstvo raditi u žiriju, obzirom da je pesnička ponuda bila izuzetno bogata i raznovrsna, jer se poetike mladih ljudi u današnjem društvu veoma razlikuju, sa jedne strane, dok je trud žirija, sa druge strane, zaista bio usmeren na to da nagrade budu dodeljene najsvežijim i najtalentovanijim pesnicima.

Desetoro najboljih pesnika ’’Timočke lire 2019’’, 58. Festivala kulture mladih Srbije odabrala je selektor Sonja Milovanović, književna kritičarka, a odlukom stručnog žirija, pobednik ovogodišnje manifestacije je Sara Stanojević iz Beograda. Zahvaljujući programu kulture i umetnosti Radio Beograda 2, Sara će biti nagrađena objavljivanjem prve zbirke svoje poezije, dok će ostalim učesnicima konkursa, pesme biti objavljene u Festivalskom zborniku.

Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, od 1994. godine je pokrovitelj večeri festivalske poezije u Knjaževcu, kao krune anonimnog književnog konkursa, u kome učestvuju pesnici mlađi od 30 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...