hro-strojic-sasa.jpg

Saša Strojić

ZAJEČAR – Policajci iz Zaječara uhapsili su Sašu Strojića (34) iz Bora, kod koga je, pretresom kuće u zaječarskom selu Dubočani, pronađeno 340 grama heroina, dva pištolja kalibra 7,65 milimetara, “magnum 357″, fantomka i oprema za merenje. Kako se pretpostavlja, reč je o jednom od najvećih dilera narkoticima u Timočkoj Krajini. Strojiću je krajem januara suđeno i u Okružnom sudu u Negotinu zbog sumnje da je organizovao preprodaju droge u tom kraju, ali je zbog nedostatka dokaza bio oslobođen. Ipak, presuđeno je


sedmorici dilera, koji su dobili ukupno 14 godina zatvora. Na tri i po godine zatvora osuđen je Zoran Nešić (40), koji je označen kao vođa ekipe koja je preprodavala drogu u Kladovu, dok je Ljubomir Josić (35), policajac Policijske stanice iz tog grada, koji se teretio da je pomagao ovoj grupi, dobio 28 meseci zatvora. Na po dve godine robije osuđeni su Nenad Milanović (37), Željko Stojanović (23), Momčilo Strojić (56) i Slavoljub Nestorović (39). Sofiji Kuzmanović (24), nevenčanoj Nešićevoj supruzi, izrečena je kazna od godinu dana zatvora. Nešić se teretio da je organizovao mrežu preprodavaca droge u Kladovu, koju je nabavljao od Strojića, kod koga je u cipelama pronađeno 29 grama heroina, koji je on prenosio iz Bora do Kladova. Saša Strojić je oslobođen optužbi jer sud kao dokaz nije uvažio transkripte prisluškivanih razgovora između njega i Nešića.

BABA

SAŠA Strojić je u Boru poznat i po tome što je, kada je bio maloletan, u ovdašnjem selu Brestovac sekirom ubio babu. Poznato je i da je više puta bio na udaru zakona zbog preprodaje narkotika.

Lj. T,