Home / Politicka desavanja / Odrzana Svečana sednica Skupštine Knjaževca sa svecanom Akademijom

Odrzana Svečana sednica Skupštine Knjaževca sa svecanom Akademijom

Svečana sednica Skupštine Knjaževca sa Akademijom odrzana 15.maaj 2009 godine. Svečanom sednicom SO, kojoj je prisustvovao i zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić, Knjaževac je obeležio Dan opštine. Zahvalice Skupštine opštine Knjaževac, povodom Dana opštine, dobili su : Hor ”Sveti Stefan kralj Dečanski”, direktor ”Timomeda” Srbislav Vidojević, direktor Gerontološkog centra Predrag Ranđelović, primarijus dr Lela Mihajlović, profesor Žarko Cvetković, profesori razredne nastave

Nina Milutinović, Gordana Janevski i Ivana Kos, predsednica Udruženja ”Izvor” Ljiljana Mihajlović, pesnik Dalibor Filipović i penzioner Slavoljub Golubović. Počasni građanin opštine Knjaževac, prema odluci odbornika lokalnog parlamenta je profesor doktor Mića Jovanović, vlasnik Megatrend univerziteta

Organizacija sportskih ribolovaca ”Beli Timok” nastavila je tradiciju kuvanja riblje čorbe povodom Dana opštine.

—————————————————————————————————————————

Dačić najavio sastanak sa kolegama iz Rumunije i Bugarske

15. maj 2009. | 21:51

Čitaj mi!

Test verzija. U saradnji FTN i firmom AlfaNum.

KNJAŽEVAC – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je večeras da će o bezbednosnoj situaciji u regionu u utorak u Bugarskoj razgovarati sa ministrima policije zemlje domaćina i Rumunije.

Dačić se danas u Knjaževcu, povodom Dana opštine, sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Bugarske Mihajlom Nikovom, gde je najavljeno da će se na trilateralnom sastanku razgovarati o bezbednosti u regionu, jer je to “najvažnije pitanje ministarstava unutrašnjih poslova”.

Kako je najavljeno, sastanak ministara tri države biće održan u Vidinu u Bugarskoj.

Dačić je najavio i da će se uskoro kod hidroelektrane Đerdap biti održana protivteroristička vežba pripadnika tri države, na kojoj će biti prisutni predsednici Bugarske, Rumunije i Srbije.

On je dodao da Euleks mora da reši problem pripadnika policije Kosova srpske nacionalnosti, koji više ne primaju plate.

“Svesni smo problema koji su nastali, ali to nije pitanje za MUP Srbije već za Ministarstvo za Kosovo. Mi smo upozorili EULEKS da mora da pronađe rešenje tog problema”, rekao je Dačić.

Policajci srpske nacionalnosti na Kosovu od danas više ne dobijaju plate, jer od jednostranog proglašenja nezavisnosti 17. februara prošle godine, ne dolaze na posao.

Dačić je kazao da kada bi pripadnici policije na Kosovu primali platu iz Srbije, oni ne bi mogli da rade na Kosovu nego u Srbiji.

Podsetio je da prema Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija, MUP Srbije nema ingerencije na Kosovu.

Kosovska policija je saopštila da je od danas na neplaćenoj suspenziji 300 policajaca srpske nacionalnosti koji od prošle godine ne dolaze na posao.

Do sada su im plate isplaćivane, iako su bili suspendovani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...