Home / Sport / Knjazevacki KOŠARKAŠI VICEŠAMPIONI SVETA

Knjazevacki KOŠARKAŠI VICEŠAMPIONI SVETA

KOŠARKAŠI «KNJAŽEVAČKE GIMNAZIJE” VICEŠAMPIONI SVETA

FANTASTIČAN USPEH ZA SRBIJU, ISTORIJSKI ZA GRAD KNJAŽEVAC, ZA ŠKOLU!!! VELIČANSTVEN DOČEK NA PLATOU ISPRED DOMA KULTURE. Košarkaši «Knjaževačke gimnazije» osvojili su srebrnu medalju na svetskom prvenstvu srednjih škola u Istanbulu. Naš tim, prvak Srbije blistao je tokom takmičenja. Pobeđivali su redom: Estonce, Fince Bugare, Ruse… gubili od Brazila, a onda ponovo billi bolji od drugih protivnika i izborili plasman u finale, u kome su izgubili meč od domaćina, Turske, rezultatom 86:64, čiji je tim sastavljen, pretežno od reprezentativaca ove zemlje. I timovi većine zemalja bili su u najmanju ruku reprezentacije regija, kombinovani iz škola više gradova.

Uspeh naše ekipe  je tim veći, jer je sastavljena od gimnazijalaca iz malog grada, koji igraju košarku za KK «Knjaževac». Biti vicešampion sveta je izuzetan domet, a postigli su ga

Milan Stanković, Vuk Jovanović, Petar Vukojević, Marko Vučetić, Nemanja Krstić, Stefan Lukić, Janko Pejčić, Marko Perić, Nikola Micić, Jovan Stefanović, Stefan Stojiljković i Dragan Savić.

Najefikasniji u finalu, bio je Vuk Jovanović sa 18 poena, zatim Marko Perić sa 13, Marko Vučetič sa 11, Nemanja Krstić 9, Janko Pejčić 8, Petar Vukojević 3 i Stefan Lukić 2. Najbolji skakač, bio je Nikola Micić sa 5 skokova. Građani Knjaževca su u velikom broju i sa oduševljenjem dočekali svetske vicešampione, na platou ispred Doma kulture, a muzičke grupe iz ovog grada su se pobrinule da slavlje zbog ovog velečanstvenog uspeha bude dostojno onih, koji su ga i ostvarili. I zaista, ovo je najveći uspeh jedne sportske ekipe od kako Knjaževac postoji. ne samo uspeh za grad, Veličanstven uspeh za Srbiju, koju je predstavljala!

3 comments

  1. Svaka cast momci samo napred …………..

  2. Daaa, predstavljali smo Srbiju…
    BTW, ministarstvo nije dalo pare da se ode u Tursku, nego je sredstva obezbedila nasa opstina. Plus, ni RTS, ni drugi dnevni listovi nisu objavili ovu fantasticnu vest. A kad su punili svoje stranice crnom hronikom iz Knjazevca.

    ZASTO JE TO TAKO???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...