Home / Uncategorized / Same bez ikoga – Priča sa dodele paketića

Same bez ikoga – Priča sa dodele paketića

Marija i  Jelena, bili prinuđeni da detinstvo provedu u veoma teškim okolnostima, jer odrasli bez roditelja. Od malena nisu osetile rodtilejsku ljubav, i rasle su u domu za nezbrinutu deci… Nisu izgovorili te reči: Tata i mama onda kada bi druga se druga deca već uveliko igrala sa svojim roditeljima.

Međutim Dunja koja sama nije imala dece , a već je bila i odmaklim godinama , odličila je da usvoji ove dve male devojčice.

Pošto nije bila u radnosm odnosu, Dunja jedino što deci ima da pruži jeste, ljubav i malu topli dom. 

 Povremeno su dolazili i pomagali baka, deka i ujak. 

Marija i Jelena su veoma hrabre i  naučile su vrlo rano šta znači borba za život, ali najviše im je značila prilika da dobiju majku. 

Poslednjih nekoliko godina novogodišnji praznici su im vrlo značajni. Pogotovu dodela paketića. To je prilika da se osećaju prihvaćenim. Pripreme koje prate dodelu paketića iz projekta Adre „Deca pomažu deci“, jesu spremanje dečijih pesama, recitacija i priča. U tim trenicima Marija i Jelena druže se sa ostalom decom koja učestvuju u programu koji predhodi onome čemu se deca nadaju- dodeli paketića.

Njihove srce je čisto i bezazleno, ali i ispunjeno radošću. Zahvalni su takođe i deci iz Nemačke, koja su im nacrtali osmeh na lice, i taj osmeh pratiće ih cele godine.

Hvala Gospodu što pokreće roditelje i dečicu iz Nemačke da mogu nesebičnim činom davanja da obraduju decu širom svetu. Marija i Jelena znaju da sigurno nisu same! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Umirujuće delovanje Lekovite voda u Pirkovcu kod Svrljiga

Manastir Sv. arhangela Gavrila u Pirkovcu smatra se za jednu od velikih ...