Home / 2021 / Vladika Ilarion predvodio sabranje u Knjaževcu (Foto)

Vladika Ilarion predvodio sabranje u Knjaževcu (Foto)


Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion služio je 7. marta 2021. godine svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Đorđa u Knjaževcu. Sasluživali su protosinđel Zaharija (Mitić), protojerej Perica Božunović, jereji Bogdan Tomić i Radoš Mirković i arhiđakon Ilija (Jovanović).

Vladika Ilarion besedio je vernicima sabranim u knjaževačkoj crkvi osvrćući se na reči iz pročitane Poslanice Svetog apostola Pavla i odeljka iz Jevanđelja: -U Jevanđelju, kao i u delima Apostola, izdvajaju dva pojma – pojam slobode i pojam ljubavi. I za nas danas važe ista pravila – naša sloboda ne sme i ne treba da ugrožava slobodu i veru drugih ljudi.

Naša sloboda nije apsolutna jer mi kao ljudi nismo apsolutni niti potpuno izolovani jedni od drugih. Sloboda ne znači da ja činim sve što hoću i sve što mogu, nego da činim ono što je korisno i spasonosno za dušu moju, ali i da ne činim ono što će sablazniti brata mog. Iz ljubavi ograničavam svoju slobodu da bih bio potpuno slobodne i mirne savesti. Gospod nas poziva na milost i ljubav, da živeći u istini ugrađujemo u sebe zakon ljubavi čemu nas uči Sveti Apostol Pavle i svi sveti apostoli i prepodobni i bogonosni oci naši.

Владика Иларион предводио сабрање у Књажевцу
Владика Иларион предводио сабрање у Књажевцу
Владика Иларион предводио сабрање у Књажевцу
Владика Иларион предводио сабрање у Књажевцу

Izvor: Eparhija timočka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...