Home / Knjaževac / Uspeh knjaževačkih sportista u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench Press” za OSI

Uspeh knjaževačkih sportista u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench Press” za OSI

 

U Knjaževcu je 06.04.2019. godine održano  I Otvoreno prvenstvo Knjaževca u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench Press” za osobe sa invaliditetom. Pauerlifting i bodi bilding sportski klub ,,Knjaževac” nastupio je na ovom prvenstvu sa 6 učesnika, od toga 2 žene. Osvojeno je 5  medalja u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench Press”, od toga tri zlatnih, jedna srebrna, jedna bronza, jedno peto mesto i četiri pehara za ukupni plasmanu. U revijalnom delu prvenstva takmičari ovog kluba osvojili su 3 medalje, od toga 1 zlatnu, dve bronzane i jedan pehar za ukupni plasman. Po kategorijama ostvaren je sledeći plasman članova kluba:

Nikić Vesna osvojila je zlatnu medalju u kategoriji veteranki do 86 kg. u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench Press” sa podignutih 67.5 kg. Vesna je takođe osvojila pehar za najjaču veteranku u istoj kategoriji, kao i pehar za najjaču ženu u ukupnom plasmanu na ovom prvenstvu.

Tomić Zorica osvojila je bronzanu medalju u kategoriji veteranki do 86 kg. u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench press” sa podignutih 25 kg.

Ristić Srđan osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 88 kg. u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench press” sa podignutih 85 kg. Srđan je takođe osvojio pehar za najjačeg seniora u istoj kategoriji.


Radojičić Robert  osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 97 kg. u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench press” sa podignutih 140 kg. Robert je takođe osvojio pehar za najjačeg seniora u istoj kategoriji.

Tošić Saša osvojio je srebrnu medalju u kategoriji veterana do 107 kg. u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench press” sa podignutih 45 kg.

Aranđelović Srba osvojio je peto mesto u kategoriji veterana do 80 kg. u paraolimpijskoj disciplini ,,Bench press” sa podignutih 35 kg.

U revijalnom delu prvenstva takmičari Pauerlifting i bodi bilding sportski klub ,,Knjaževac” osvojili su:

Zlatnu medalju u trci kolicima u konkurenciji žena osvojila je Nikić Vesna sa prolaznim vremenom od 10,69 sekundi. Vesna je takođe osvojila pehar za najbržu ženu u ukupnom plasmanu ove discipline.

Bronzanu medalju u šahu u konkurenciji žena osvojila je Nikić Vesna.

Četvrto mesto u šahu u konkurenciji žena osvojila je Tomić Zorica.

Bronzanu medalju u bacanju pikada u ukupnom plasmanu osvojila je Nikić Vesna.

Sedmo mesto u bacanju pikada u ukupnom plasmanu zauzeo je Aranđelović Srba.

Osmo mesto u bacanju pikada u ukupnom plasmanu zauzeo je Tošić Saša.

Jedanaesto mesto u bacanju pikada u ukupnom plasmanu zauzela je Tomić Zorica.

Petnaesto mesto u bacanju pikada u ukupnom plasmanu zauzela je Zdravković Sandra.

Na ovom prvenstvu nastupilo je oko 50 učesnika od toga 13 žena, učešće je uzelo 8 klubova iz Srbije (Kragujevac, Knjaževac, Niš, Zaječar, Beograd, Smederevo) i dva kluba iz Bugarske (Vidin i Devnja).

Poruka ovog prvenstva bila je “Jednakost u životu i sportu” pa su u skladu sa tim pratioci takmičara i ostali prisutni mogli da se oprobaju u revijalnom delu van konkurencije, tako da je objektivno gledano ovo prvenstvo imalo preko stotinak nastupa.

Ovo prvenstvo podržali su lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca, kao i mnogobrojni lokalni sponzori koji su obezbedili prikladne nagrade za najbolje takmičare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...