Home / 2020 / U Knjaževcu zdravlje sportista važnije od rezultata !!!

U Knjaževcu zdravlje sportista važnije od rezultata !!!

Lokalna samouprava donirala je beskontaktne merače temperature knjaževačkim sportskim klubovima.

Predstavnicima sportskih klubova danas su na gradskom stadionu uručeni beskontaktni toplomeri – donacija opštine Knjaževac. Namera je da se rizik po zdravlje mladih sportista svede na najmanju moguću meru i da se, jednostavnom proverom, uoči svakog treninga ili utakmice mladi ljudi, ali i njihovi treneri i ostali sportski radnici maksimalno zaštite od opasnosti koju donosi zaraza.

Uručenju donacije prisustvovao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić koji je istakao da je epidemiološka situacija na području opštine značajno bolja nego u vreme kada je uvođena vanredna situacija. „U redukovanom obimu počeo je da radi bazen, počeo je trenažni proces u svim klubovima uz nužno poštovanje svih propisanih mera. Ovo je izuzetno važno zato što i najmanje nepoštovanje mera, i najmanji incident, u malom gradu kao što je naš dovede do jako loše epidemiološke situacije“.





Sa sportskim klubovima opština je potpisala ugovore o finansiranju, ali iz lokalne samouprave apeluju na sportiste da budu maksimalno racionalni. „Ovo je, zbog korona virusa, jako teška godina, koju nekako treba preživeti, puno je neplaniranih troškova, ali će sva sredstva, koja se mogu preusmeriti, biti namenjena za našu decu, za sportiste, za naše najmlađe, kako bismo realizovali sve ono što smo pre korona virusa zaplanirali“, zaključio je Milan Đokić.

Beskontaktne merače temperature predstavnicima klubova uručio je dr Mikica Vidojević, predsednik Sportskog saveza.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...