Home / 2020 / U Knjaževcu Zasedao opštinski Stručno-operativni tim (Video)

U Knjaževcu Zasedao opštinski Stručno-operativni tim (Video)

 

Sa sednice je upućeno obaveštenje ugostiteljima o radnom vremenu, a građanima su predočene obavezne mere koje se sprovode u cilju zaštite od korona virusa.

Danas je održana sednica Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Knjaževac.
Tim povodom izdato je obaveštenje vlasnicima ugostititeljskih objekata kao i građanima opštine Knjaževac o odlukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije. Svi ugostiteljski objekti, bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima, rade do 23 časa uz poštovanje svih propisanih mera.  Ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru je limitiran kvadraturom prostorije, a udaljenost između gostiju mora bili najmanje 1,5 metara.
Stručno-operativni tim preporučio je da se građani Knjaževca vakcinišu protiv sezonskog gripa, posebno hronični bolesnici, starije osobe, kao i sve rizične grupe. Apeluje se na građane da i dalje drže distancu, nose maske i održavaju higijenu.

U nastavku prenosimo obaveštenje  sa današnje sednice.
 

U vezi sa odlukama Kriznog štaba Vlade RS, u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, Stručno operativni tim za preduzimanje preventivnih i operativnih mera za zaštitu od epidemije zaraznih bolesti, kao mere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije zarazne bolesti COVID-19, dana 8.10.2020. godine,

O B A V E Š T A V A
Vlasnike ugostiteljskih objekata i građane opštine Knjaževac da je Krizni štab Vlade RS doneo sledeće odluke:

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 23.00 časa do 06.00 časova narednog dana.

Dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, obavezno nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje jedan i po metar između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu, odnosno na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice.
Na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje između dva lica od najmanje jedan i po metar (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.), nošenje zaštitnih maski je obavezno.
U javnom drumskom i železničkom prevozu putnika obavezno je nošenje zaštitnih maski.
Roditelji maloletne dece ili dece sa posebnim potrebama, odnosno njihovi staratelji dužni su da obezbede da deca nose zaštitnu masku u ovim slučajevima.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...