Home / 2021 / U Knjaževcu organizovan prevoz za slabo pokretne, a do sada vakcinisano 2200 ljudi

U Knjaževcu organizovan prevoz za slabo pokretne, a do sada vakcinisano 2200 ljudi

Opština Knjaževac u saradnji sa Zdravstvenim centrom Knjaževac obezbediće prevoz do vakcinalnog punkta za sve slabopokretne građane Knjaževca koji žele da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Do ovog trenutka, vakcinu je u Knjaževcu primilo je preko 2200 građana što ovu opštinu stavlja među vodećim u Srbiji po odzivu svojih sugrađana i organizaciji u imunizaciji.

Podsećamo da je masovna imunizacija protiv koronavirusa u Knjaževcu počela je 19. januara, a za one stanovnike knjaževačke opštine koji su slabo pokretni, Zdravstveni centar i opština Knjaževac organizovaće prevoz do vakcinalnog punkta. Potpuno nepokretna lica mogu da očekuju posetu službe kućne nege, kaže dr Saška Pešić.”Preporuka za njih je da se jave opštinskom kol centru, koji će napraviti spisak, a mi ćemo organizovati prevoz, kako bi se oni dovezli na vakcinalni punkt i dobili vakcinu. Radićemo po pet, do šet ljudi dnevno, onoliko koliko možemo. Za one koji su potpuno nepokretni, a žive na visokim spratovima u zgradama, potrudićemo se da organizujemo Službu kućne nege”.

Kineska vakcina Sinofarm i dalje je jedina dostupna Knjaževčanima, čiji je odaziv na vakcinaciju veliki.

”Odaziv je odličan. Do sada je vakcinu primilo 2.200 ljudi. Za sada imamo samo kinesku vakcinu. Fajzer vakcina se očekuje, ali samo za revakcinaciju zdravstvenih radnika. Očekujemo i rusku vakcinu, ali ne znamo zvanično kada će da stigne.”

Podsećamo da na svim punktovima za vakcinaciju mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su se prijavili elektronskoj upravi, ili opštinskom kol centru i dobili termin vakcinacije.

Pozivom na brojeve: 064/864 33 24; 064/864 33 25 i 064/864 33 04 opštinskog Kol centra, možete dobiti sve neophodne informacije o imunizaciji protiv kovida-19.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...