Home / Knjaževac / U Knjaževcu održan skup pod nazivom ’’Upravljanje biorazgradivim i ambalažnim otpadom u istočnoj Srbiji‘‘.

U Knjaževcu održan skup pod nazivom ’’Upravljanje biorazgradivim i ambalažnim otpadom u istočnoj Srbiji‘‘.

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS  organizovala je juče u  Knjaževcu, u sali Opštinskog veća, skup pod nazivom ’’Upravljanje biorazgradivim i ambalažnim otpadom u istočnoj Srbiji‘‘.

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizovala je u Knjaževcu skup na temu upravljanja biorazgradivim i ambalažnim otpadom. Proces evropskih integracija od svih nas zahtevaće da promenimo način upravljanja komunalnim otpadom, izjavio je medijima Nebojša Pokimica, ekspert za zaštitu životne sredine.

”Kada se uspostavi regionalni sistem upravljanja otpadom, kao sastavni deo celog sistema biće rešavanje pitanja ambalažnog otpada kroz primarnu selekciju, sekundarnu separaciju…Svima će biti u interesu da što je moguće manje tog otpada koji ima vrednost na tržištu, bude na deponiji.”



Ekologija je sve više u fokusu javnosti, čemu je doprinelo i osnivanje nezavisnog ministarstva, pred kojim je puno posla do otvaranja Poglavlja 27, kaže Pokimica.

”Mislim da se Srbija ozbiljno priprema vezano za poglavlje 27. Stav Ministarstva je da se ne žuri i da se Srbija spremi što je moguće bolje.”

Cilj skupa, čiju je organizaciju podržala Fondacija za otvoreno društvo, bio je da lokalnim samoupravama pomogne da se što bolje pripreme za ono što ih čeka na putu ka Evropskoj uniji kada je u pitanju tako važna oblast kakva je zaštita životne sredine.



Foto FB TK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...