Home / Bezbednost / U Knjaževcu obeležen dan Kopnene vojske (Video)

U Knjaževcu obeležen dan Kopnene vojske (Video)

Danas je u Knjaževcu povodom Dana Kopnene vojske organizovana izložba naoružanja i opreme Vojske Srbije. Građanima Knjaževca predstavili su se i vojni orkestar iz Niša i plesna grupa ”Tamo daleko”.

Dan Kopnene vojske obeležava se 16. novembra, u znak sećanja na 1914. godinu i početak Kolubarske bitke, jedne od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu.

Povodom Dana Kopnene vojske, Knjaževčani su imali priliku da se na zanimljivoj izložbi na platou i u prostoru Doma kulture upoznaju sa naoružanjem i opremom, koju koriste pripadnici najstarijeg vida Vojske Srbije. Pažnju publike, izazvale su bespilotne letelice, pešadijsko naoružanje, borbena oklopna vozila. Izviđači su demonstrirali postupak spašavanja ranjenika, a bilo je prilike i za susret sa pravim deminerima. Drugu godinu zaredom Knjaževac je domaćin Vojsci Srbije, kazao je Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine.

”U saradnji sa komandantom Kopnene vojske, generalom Simovićem i predsednikom opštine Milanom Đokićem, drugu godinu zaredom organizujemo izložbu vojne opreme, naoružanja, kao i prikaz plesa, vojnog orkestra i borilačkih veština naše vojske. Neraskidiva je veza Vojske Srbije i naroda, koji gaji veliko poverenje u vojsku. Kad god je bilo problema, imali smo odličnu saradnju.”

Građanima Knjaževca predstavio se vojni orkestar iz Niša pod rukovodstvom kapetana Dejana Đorđevića, a plesna grupa ”Tamo daleko” iz garnizona Niš, Vranje, Kraljebo i Novi Sad, vratila ih je u vreme oficirskih balova.

 








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...