Home / 2022 / U Knjaževcu do sada potvrđeno pet izbornih lista

U Knjaževcu do sada potvrđeno pet izbornih lista

 

Izborna komisija opštine Knjaževac do sada je u ovom gradu proglasila izborne liste pet stranaka i koalicija.

Pod rednim brojem jedan na glasačkom listiću na lokalnim izborima za odbornike u Skupštini opštine Knjaževac 3. aprila je izborna lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Listu sa 40 kandidata za odbornike predvodi Milan Đokić, dosadašnji predsednik opštine Knjaževac i predsednik Privremenog organa. Na listi knjaževačkih naprednjaka je i Branislav Josifović, inženjer menadžmenta, doskorašnji zamenik predsednika opštine Knjaževac, sada član Privremenog organa, koji se kao kandidat za narodnog poslanika našao na 131. poziciji izborne liste koalicije Srpske napredne stranke.
Pod rednim brojem dva proglašena je izborna lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” knjaževačkih socijalista koja je nešto veća od dvotrećinske i ima 29 kandidata za odbornike, od 40 koliko ih broji lokalni parlament. Prvi na ovoj listi je Darko Živković, diplomirani menadžer, dugogodišnji odbornik socijalista u lokalnom parlamentu i predsednik Opštinskog odbora SPS.

Izborna komisija je proglasila kao treću  izbornu listu “dr Miloš Jovanović – Nada za Knjaževac – Srpska koalicija Nada – Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Za Kraljevinu Srbije (monarhisti) Vojislav Mihailović”, koju predvodi Zorana Živanović, član Privremenog organa opštine Knjaževac i kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Proglašena je i izborna lista “Ujedinjeni za pobedu Knjaževca”, koju čine Narodna stranka, Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde sa 40 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Marko Ignjatović, dipl. inženjer građevinarstva, kandidat Narodne stranke, a drugi Dalibor Stanojević, predsednik knjaževačkih demokrata i kandidat za narodnog poslanika na listi “Ujedinjeni za pobedu Srbije – Marinika Tepić”.

Izborna komisija je proglasila kao petu listu “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” sa 22 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. Prvi na listi je privatni preduzetnik Srđan Radivojević, drugi  Aleksandar Božinović, diplomirani menadžer, takođe iz Knjaževca, dok je treća Marija Vlatković, obućar iz Gornje Kamenice.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...