Home / 2021 / U Knjaževcu danas održan – Štab za vanredne situacije

U Knjaževcu danas održan – Štab za vanredne situacije

U Knjaževcu je danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije. Bilo je reči o epidemiološkoj situaciji u knjaževačkoj opštini i merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

Kako se na sednici čulo, u kovid ambulantama Zdravstvenog centra obavi se svakodnevno oko stotinu pregleda, a među inficiranima koronavirusom su poslednjih dana mahom mlađe osobe, što lekari objašnjavaju nepoštovanjem mera, organizovanjem dnevnih, pa i noćnih žurki u kafićima.  Do ovog trenutka vakcinisano je oko 7500 stanovnika knjaževačke opštine.




Štab je doneo zaključak da se intenzivira inspekcijski nadzor, odnosno kontrola sprovođenja propisanih epidemioloških mera u zatvorenom i na otvorenom prostoru. To se, pre svega, odnosi na ugostiteljske objekte, ski staze, kao i na privatne smeštajne kapacitete.

Skijalište na Staroj planini radi po redovnom planu; ugostiteljski objekti tokom vikenda rade do 14 časova
Zbog rasta broja zaraženih korona virusom, doneta je odluka o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata tokom vikenda na teritoriji cele Srbije. Iz tog razloga, restorani i kafići će, u subotu i nedelju, raditi do 14 časova. Skijalište Stara planina će funkcionisati po redovnom planu i programu bez ikakvih ograničenja.
Ugostiteljski objekati na Staroj planini, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14h. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.
Hoteli mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova.
JP “Skijališta Srbije” obaveštava sve skijaše i bordere da će se strogo primenjivati propisane epidemiološke mere, a sve u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona. Svako ko se ne bude nosio masku u redu i ne bude držao distancu biće udaljen iz reda, a ski karta će mu biti isključena.
Takođe, nastavlja se kontrolisanje poštovanja propisanog broja ljudi u zatvorenom prostoru u ugostiteljskim objektima, da li se nose zaštitne maske, ali i koliko se poštuje propisano radno vreme ugostiteljskih objekata.
Obzirom da u celoj Srbiji raste broj zaraženih, mole se svi turistički subjekti i turisti na Kopaoniku da se ponašaju odgovorno i solidarno i da poštuju propisane mere u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...