Home / 2022 / U Knjaževcu briga o deci i mladima na prvom mestu

U Knjaževcu briga o deci i mladima na prvom mestu

U Domu kulture sinoć je održana javna rasprava u okviru procesa izrade Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Knjaževac.

▫️Kako je rekao zamenik predsednika opštine Knjaževac, Branislav Josifović, sam dokument stvara pravni i finansijski osnov da se iz budžeta finansiraju aktivnosti koje se tiču isključivo mladih ljudi, a posao Opštine je da te ideje sprovede u delo.

▫️„Suština omladinske politike je vaša želja da promenite svet i da nikad od toga ne odustanete. Mi, mladi ljudi, nemamo pravo da stojimo sa strane i gledamo kako se stvari dešavaju. Suština je u tome da siđemo na teren i borimo se a ne da sedimo na tribinama i aplaudiramo“, rekao je Josifović.





▫️U planu je i otvaranje Omladinskog centra, a uskoro će u funkciji biti sajt „Zona mladih” na kome će se objavljivati sve teme vezane za mlade i gde će oni moći aktivno da učestvuju.
Jedna od novina je osnivanje Savetodavnog tela za mlade čiji je koordinator Žarko Ranđelović istakao da će se članovi ovog tela truditi da u saradnji sa Opštinom aktivno učestvuju u rešavanju problema mladih u Knjaževcu.
▫️Javnoj raspravi je prisustvovao i predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, koji nije krio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja mladih za ovaj važan dokument i ovom prilikom poručio:
▫️„Šta god da radite, budite najbolji u tome što radite. Ovo je vreme za pobednike. Ovo nije vreme za one koji će biti slabi i koji će uvek čekati da im neko drugi nešto reši i pomogne. Vi ste mladi, jaki, sposobni da sami utičete na to kako ćete da živite. Budite ponosni – rođeni ste i živite u najlepšoj varoši u Srbiji, u varoši koja vas voli, koja brine o vama i nikada nećete imati drugi grad u kojem ste rođeni. Zato hajde da učinimo da Knjaževac zahvaljujući vama i vašoj energiji bude još lepši za vas i sutra za vašu decu“.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...