Home / 2022 / U Jalovik Izvoru održana obuka na temu razvoja ruralnog i seoskog turizma

U Jalovik Izvoru održana obuka na temu razvoja ruralnog i seoskog turizma

Obuka na temu razvoja ruralnog i seoskog turizma održana je u selu Jalovik Izvor na gazdinstvu porodice Ranđelović.

redavač Branko Krasojević prisutne je upoznao sa pravilnicima za kategorizaciju smeštajnih kapaciteta u seoskim turističkim domaćinstvima, sa mogućnostima plasmana poljoprivrednih proizvoda i direktnom prodajom, ali i sa mogućnostima finansiranja i pokretanja biznisa.

Poljoprivredna savetodavna stručna služba Poljoservis Knjaževac učestvuje na svim edukacijama i obukama koje inicira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Institut za primenu nauke u poljoprivredi.

Opština Knjaževac dugi niz godina poboljšava uslove za bavljenje turizmom, kako u potplaninskim selima, tako i u čitavoj opštini.

“Ovakvo predavanje je korisno za sve ljude koji žele da se bave poljoprivredom u tim seoskim uslovima. Tu je i plasman poljoprivrednih proizvoda, obnavljanje seoskih gazdinstava koja u turizmu mogu da nađu veliku primenu. Opština Knjaževac se trudila, a i u narednom periodu će svakako raditi na tome da svima, a pogotovu mladim ljudima, približi načine za korišćenje podsticajnih sredstava i opštinskih i državnih kada je ruralni i uopšte turizam i poljoprivreda u pitanju”, rekao je ovom prilikom Igor Stevanović, zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac.




—————–
“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je
dodelio sredstva.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...