Home / 2021 / Traži se izvođač radova za sanaciju fasada i ograda na objektima iz 19. i ranog 20. veka u Knjaževcu

Traži se izvođač radova za sanaciju fasada i ograda na objektima iz 19. i ranog 20. veka u Knjaževcu

Jedinstveni turistički lokalitet Stara čaršija u Knjaževcu uskoro dobija novi izgled

Direkcija za razvoj urbanizam i izgradnju Opštine Knjaževac raspisala je tender za uređenje fasada lokaliteta Stara čaršija sa užim gradskim jezgrom karakterističnim po brojnim arhitektonskim građevinama iz perioda 19. i ranog 20. veka.

U panu je uređenje fasa u ulici Kej Dimitrija Tucovića koji je podeljen u dve prostorne celine – Stara čaršija, donji niz; i Stara čaršija, gornji niz, sa svojim specifičnim arhitektonsko-ambijentalim karakteristikama. U specifikaciji tendera navodi se da je trenutno stanje fasada jako loše, kao i da budući izvođač radova mora da obrati pažnju na stilske specifičnosti prostora tokom rada na krpljenju maltera, farbanju fasada, zameni i farbanju stolarije, zameni oluka i popravki ograde na terasama.

Druga partija tendera obuhvata radove na popravci ograde na objektima prema ulici Trg oslobođenja u užem gradskom jezgru Knjaževca. Objekti su zapravo stambene zgrade gde je zbog atmosferskih uticaja došlo do oštećenja. Predviđeno je da se obavi krpljenje maltera, farbanje i radovi na poboljšanju energetske efikasnosti objekata.

Detaljnije informacije o načinu učestvovanja i tehničkim specifikacijama predviđenih radova pogledajte OVDE.

Urbano jezgro Knjaževca, Stara čaršija, predstavlja najprepoznatljiviji deo grada sa brojnim zanatskim i turističkim objektima iz 19. i ranog 20. veka koje odlikuju šarene fasade koje se ogledaju u reci koja protiče kroz grad što ostavlja vrlo jak utisak na posetioce ove jedinstvene turističke lokacije.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Izvor https://www.ekapija.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...