Home / 2021 / Sutra seoske igre u Minićevu

Sutra seoske igre u Minićevu

Manifestacija „Seoske igre 2021”, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, biće održana sutra, 14. maja u Minićevu.

Ove godine  takmiče se mesne zajednice Trgovište, Debelica, Vasilj i Minićevo.

Početak manifestacije zakazan je za 10.00 sati., a kako propozicije takmičenja nalažu da ekipe broje minimum po 20 članova, a u svakom timu sela mora biti najmanje pet žena.

Od takmičarskih disciplina, osim malog fudbala i odbojke, ekipe će se takmičiti u šahu, skoku iz mesta, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, nadvlačenju štapa, savladavanju prirodnih prepreka na poligonu i narodnog rvanja.




Pored takmičarskog dela, u dvorištu škole u Minićevu, a u organizaciji Udruženja “Izvor”, biće upriličen i prateći program, na kome će biti predstavljeni običaji i tradicija tog kraja.

 

Takmičenje, koje se organizuje kako bi se promovisali sport i turizam u seoskim područjima, odvijaće se uz sprovođenje svih epidemioloških mera zaštite, kažu u Sportskom savezu Knjaževca, koji je pored Ministartsva omladine i sporta, partner na projektu.

Organizatori kažu da se za Seoske sportske igre ove godine prijavilo 25 opština i gradova u Srbiji, a lokalna takmičenja će biti kvalifikaciona za međuokružna takmičenja, dok će na kraju biti organizovano veliko finale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...