Home / 2020 / Snimak četvrte sednice SO Knjaževac (Video)

Snimak četvrte sednice SO Knjaževac (Video)

Danas je održana četvrta sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici  lokalnog parlamenta usvojili su izveštaje o radu i pripremljenosti škola, izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova, kao i izveštaj o izvršenju budžeta opštine Knjaževac za period januar – jun 2020 godine.

Pred odbornicma lokalnog parlamenta na četvrtom zasedanju našla se 21 tačka dnevnog reda. Dominirale su one o pripremljenosti i radu osnovnih škola, usvojene i bez dodatnih obrazloženja i bez diskusija. O realizaciji programa uređenja građevinskog zemljišta, odnosno o tome šta smo u 2019. gradili, ili rekonstruisali, govorio je Mladen Radosavljević, direktor Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

”Moram da spomenem radove na uređenju domova u prošloj godini. Radilo se u Bučju, Debelici, Koželju, Rgoštu, na uređenju prostora ispred domova u Kalni i Dubravi. Sa donatorima, radili smo u Gurgusovačkoj kuli, na gradskom stadionu, na energetskoj efikasnosti zgrade Opštine. Počeli smo parterno uređenje prostora oko stambenih zgrada. U 2019. nastavljena je dogradnja vrtića ”Crvenkapa”.




Ti radovi trebali su da budu završeni još početkom 2019.. Završeni su tek početkom ove. Slična je situacija i kada je u pitanju brana, koja je, umesto krajem 2019, završena sredinom ove godine. Mi smo, u oba slučaja naplatili maksimalno dozvoljene penale od izvođača”, rekao je Radosavljević. Vladislav Smiljanić, odbornik Pokreta obnove Kraljevine Srbije zatražio je da se sa dnevnog reda skine odluka o novim nazivima ulica u gradu i selima.

Kako je rekao, komisija, koja je o tome odlučivala, opterećena je komunističkom ideologijom. ”Smatram da je komisija radila maksimalno opterećena nakaradnom komunističkom ideologijom, jer da nije tako, mi bismo u gradu odavno imali ulice i trgove kralja Petra, kralja Aleksandra, Dragoslava Mihailovića….”, naveo je Smiljanić. Regaovao je Miroljub Božinović, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke. ”Građani su u mesnim zajednica davali predloge naziva ulica, onako kako su oni smatrali da treba. Komisija je to sistematizovala i uvrstila u ovaj predog odluke. Zakon nas obavezuje da to uradimo u roku. Ali, nijedna odluka nije nepromenjiva – ako se smatra da se negde pogrešilo, može da se pokrene inicijativa”, kazao je Božinović. Izvršenje budžeta za prvih šest meseci ove godine komentarisala je Ankica Marković, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije.

Trošenje budžetskih para bilo je umnogome uslovljeno pandemijom koronavirusa i vanrednim stanjem. S jedne strane, budžetski korisnici nisu mogli da realizuju svoje programe, a s druge, novac je izdvajan za pomoć socijalno najugroženijim kategorijama, rekla je Marković. Odbornici su, bez diskusija, usvojili  izveštaje o radu ustanova kulture, Turističke organizacije, Regionalnog centra za stručno usavršavanje i Agencije za razvoj Knjaževca.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...