Home / 2021 / Sektor za vanredne situacije ustupio agregate Knjaževcu

Sektor za vanredne situacije ustupio agregate Knjaževcu

Zbog problema u snadbevanju potrošača električnom energijom izazvanih prošlonedeljnim padavinama, Sektor za vanredne situacije, na zahtev opštinskih štabova, ustupio je na korišćenje 41 agregat za pomoć stanovništvu koje je ostalo bez struje na području Knjaževca, Prokuplja, Kuršumlije, Leskovca i Medveđe.
Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije i pripadnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić istakao je da je, usled obilnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju i snabdevanju strujom, na snazi vanredna situacija na teritoriji 23 lokalne samouprave, pet gradova i 18 opština među kojima se nalazi i opština Knjaževac.

Lokalna samouprava obezbedila 50 Agregata

Lokalna samouprava u Knjaževcu zbog nedostatak električne energije u petnaestak knjaževačkih sela,  lokalnom stanovništvu obezbedila je blizu 50 agragata.Situacija se popravlja, kazao je Milan Đokić predsednik Opštine Knjaževac.

‘Mi smo, kao lokalna samouprava, na prvom sastanku Kriznog štaba doneli odluku da se za one stanovnike koji nemaju redovno snabdevanje električnom energijom, obezbede paketi namirnica i lekova. Doneli smo i odluku da se nabave agregati, što smo i uradili u protekla dva dana, te sva ta domaćinstva sada imaju snabdevanje uz pomoć agregata, koje je nabavila opština Knjaževac”.

Na terenu su svi radnici knjaževačkih komunalnih preduzeća, kao i brojni dobrovoljljci, ali, je, s obzirom na težak planinski teren, dubok sneg i niske temperature, pomoć Vojske Srbije, kao i svih ostalih, itekako dobrodošla, zaključio je predsednik Đokić na jučerašnjoj sednici kriznog štaba.




Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije i pripadnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić je podsetio da je, usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, na snazi vanredna situacija na teritoriji 23 lokalne samouprave, pet gradova i 18 opština. Među njima je i opštana Knjaževac u kojoj su sneg i led napravili veliku štetu na elektro – energetskoj infarstrukturi, gde su već danima petnaestak sela u brdsko-planinskom kraju bez struje. Ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova, ali je procena da će radovi na popravci niskonaponske mreže od trafoa do korisnika trajati mesecima zbog niskih temperatura i velikih količina padavina.

Među ugroženima  je i opštana Knjaževac u kojoj su sneg i led napravili veliku štetu na elektroenergetskoj infarstrukturi, gde su već danima sela u brdsko-planinskom kraju bez struje. Ekipe Elektrodistribucije, JKP Standard” i druge zimske službe otklanjanju kvarove, ali je procena da će radovi na popravci niskonaponske mreže od trafoa do korisnika trajati mesecima zbog niskih temperatura i velikih količina padavina.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...