Home / 2021 / Saopštenje sa sednice Štaba za vanredne situacije (Foto & Video)

Saopštenje sa sednice Štaba za vanredne situacije (Foto & Video)


Juče je u Knjaževcu
 održana zajednička sednica Štaba za vanredne situacije i Stručno – operativnog tima za suzbijanje zaraznih bolesti na teritoriji opštine Knjaževac.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Krizni štab i Stručno operativni tim apeluju da se građani pridržavaju propisanih mera:

Za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da obavezno nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje dva metra.

Na javnim mestima na otvorenom prostoru nošenje zaštitnih maski je takođe obavezno, kao i u javnom drumskom prevozu putnika.



Roditelji maloletne dece ili dece sa posebnim potrebama, dužni su da obezbede da deca starija od četiri godine nose zaštitnu masku.

Poslodavci koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića, tu delatnost mogu da obavljaju, u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvorenom – uz primenu preventivnih mera.

Pravna lica i preduzetnici dužni su da, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, primene sve preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

Radno vreme ugostiteljskih objekata, izuzev onih u kojima se priprema hrana i piće koje se dostavlja korisnicima ili u kojima se prodaju hrana i pića preko šaltera, ograničava se tako da ti objekti i noćni klubovi neće raditi od 1 do 6 časova. Oni su dužni da obezbede da se ispred objekata ne okuplja više od tri korisnika, kao i da lica koja su ispred objekta nose maske i drže rastojanje.

Pravna lica i preduzetnici dužni su da na vidnom mestu postave obaveštenje da nije dozvoljen ulazak, odnosno boravak lica bez ličnih zaštitnih maski, kao i da odrede lice koje je odgovorno za poštovanje mera nošenja lične zaštitne maske (korona redar), izuzev onih pravnih lica i preduzetnika koji imaju do troje zaposlenih.

Nepoštovanje propisanih mera kažnjava se u skladu sa zakonom.




“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...