Home / 2022 / Registracija traktora uz dva svedoka !!!

Registracija traktora uz dva svedoka !!!

Registracija poljoprivrednih mašina i traktora ukoliko nemaju nemaju potrebnu dokumentaciju, izgubljena je, ili ne postoji, biće olakšana vlasnicima.
Potrebno je da imaju izjavu dva svedoka o tome da je vozilo u vlasnišvu imenovanog lica, mehanizacija starija od 10 godina uz dokaz o prijavljenom poljoprivrenom gazdinstvu.





Čest slučaj je da vlasnici poljoprvidne mehanizacije za nju nemaju potrebnu dokumentaciju, dokaz o vlasništvu i poreklu vozila. Olakašica pri registraciji poljoprivdnih mašina uz dva svedoka, od velikog je značaja potvđuju poljoprivrednici, prenosi RTV.
Pravilnikom o registraciji, prema izmenama koje su stupile na snagu 2. aprila traktori i druga poljoprivredna mehanizacija koja je starija od deset godina, a nije upisana u jedinstveni registar, a iz opravdanih razloga za nju ne postoji dokumentacija od sada će moći da se registruje uz izjavu dva svedoka overenu kod notara da je vozilo u posedu imenovanog lica duže od 5 godina kao i dokaz o poljoprivrednom gazdinstvu.
Vlasnici vozila koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti da pribave odgovarajući dokaz o vlasništvu i poreklu vozila imaće mogućnost da vozilo registruju po navedenim uslovima ukoliko do 30. decembra 2024. godine podnesu zahtev uz drugu propisanu dokumentaciju.





Izvor RTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...