Home / 2022 / Raspisan konkurs za obuku 300 vatrogasaca

Raspisan konkurs za obuku 300 vatrogasaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za obuku 300 vatrogasaca za teritoriju cele Srbije.

Konkurs je otvoren narednih 15 dana, nakon čega će biti urađena selekcija kandidata kroz lekarske preglede, psihološku selekciju, proveru bazično-motoričkog statusa i intervjua.

 




Prilikom sastavljanja rang liste za prijem na obuku prednost će imati kandidati koji imaju dozvolu “C” kategorije u odnosu na dozvolu “B” kategorije, a 10 odsto više bodova će dobiti kandidati koji poseduju uverenje o položenom ispitu za pripadnika dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Za posao profesionalnog vatrogasca-spasioca mogu se prijaviti državljani Srbije, koji imaju bar godinu dana prijavljenog boravišta na teritoriji jedinice za koju se raspisuje konkurs, koji imaju od 19 do 30 godina, završenu srednju školu i ispunjavaju druge opšte uslove koji se traže za zaposlenje u državnoj službi, odnosno u MUP-u.
Od svih naselja u Srbiji za koje se traže novi vatrogasci, najviše ih je za Beograd i to oko tridesetak kada se saberu pojedinačne potrebe za jedinice po gradskim opštinama.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu MUP-a ili Centra za osnovnu policijsku obuku (KONKURS).

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve zainteresovane da se prijave na konkurs.

Kandidati koji prođu konkurs i posle uspešno prođu obuku imaće obavezu da najmanje pet godina rade u MUP-u kao vatrogasci.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...