Home / Bezbednost / Požar koji je juče zahvatio gradsku deponiju tokom noći lokalizovan

Požar koji je juče zahvatio gradsku deponiju tokom noći lokalizovan

 

 

Požar koji je juče zahvatio gradsku deponiju tokom noći je lokalizovan, rečeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije. Opasnosti po ljude i objekte nema, širenje vatre je zaustavljeno i u toku je zasipanje terena zemljom.

Iako vatra još uvek nije u potpunosti ugašena, nema opasnosti za ljude i objekte, a u zavisnosti od smera i jačine vetra, manje ili veće probleme stvara dim sa zgarišta. Zasipanje zemljom prostora koji još uvek tinja najefikasniji je način saniranja problema, mada, zbog velike površine zahvaćene vatrom, krajnje je nezahvalno govoriti o vremenu koje će biti potrebno da bi se situacija na deponiji vratila u normalu.

„Požar još uvek nije u potpunosti ugašen, ali naše ekipe zajedno sa vatrogascima rde na tome i očekujem da iz sata u sat situacija bude sve bolja. Najefikasniji način da se sve ovo sanira je navoženje zemlje i to sloja od minimum tridesetak centimetara, čime bi se vatra, odnosno žarište u potpunosti ugasilo. U tu svrhu angažovan je maksimalan broj ljudi i tehnike, kao i vozila i mašine jedne privatne firme. Radi se o velikoj površini, oko pet hektara, ali smatram da ćemo uz pomoć zemlje i vode uspeti da saniramo posledice požara“, rekao je Bratislav Milijić, tehnički rukovodilac JKP Standard.

U gašenju požara juče i tokom noći učestvovali su vatrogasci iz Knjaževca i Zaječara. „Juče su bila angažovana petorica knjaževačkih vatrogasaca sa dva kamiona, a danas je situacija na terenu znatno bolja, na licu mesta je jedno vozilo i dežurna ekipa. Sve zavisi od vetra. Radimo prosek kod železničkog mosta gde se sumnja na proširenje vatre i u toku je takozvano dogašivanje požara. Najvažnije je da je sprečeno dalje širenje“, izjavio je Saša Tačić, komandir Područne vatrogasne jedinice Knjaževac.

Prema informacijama od zdravstvenih radnika, za ova dva dana nije bilo naših sugrađana koji su se lekarima obraćali zbog problema koje može da stvori povećana koncentracija dima u vazduhu. U Knjaževcu se redovno meri kvalitet vazduha i, kako je rečeno danas na sednici Štaba, rezultati uzoraka u vreme požara na deponiji biće poznati narednog četvrtka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...