Home / 2021 / Povratak vinskog giganta iz Knjaževca!

Povratak vinskog giganta iz Knjaževca!

Sauvignon Blanc (2019) knjaževačkog Podruma „Džervin“, na ovogodišnjoj manifestaciji „Veliko ocenjivanje vina Srbije“ održanoj 17. i 18. maja u prostorijama hotela Radisson Collection Old Mill u Beogradu, u organizaciji Saveza Vinogradara i vinara Srbije., u kategoriji „Bela mirna vina od internacionalnih sorti“, osvojio 96 poena i Veliko zlato.

Ova vest obradovala je sve prave poklonike vina, jer je  na sceni od pre nekoliko godina, a sada i u glavnoj ulozi. Nekadašnji vinski gigant se vratio  i pokazao da su još Rimljani nepogrešivao nalazili idealna mesta za uzgoj vinove loze. I u drugim kategorijama vina iz ovog Podruma su, po mišljenju žirija, vina sa Premium kvalitetom, osvetlala obraz vina iz Istočne Srbije.

Učešće je na manifestaciji uzelo 138 vinarija iz svih srpskih rejona, prijavivši 481 etiketu vina što već sada predstavlja možda najmasovnije nacionalno vinsko takmičenje na prostoru bivše Jugoslavije, podseća predsednik Saveza Vinogradara i vinara Srbije Marko Malićanin koji je vršio nadzor čitavog procesa ocenjivanja.

Sauvignon berba 2019.  iz Džervinog podruma proglašen je najboljim 𝐒𝐚𝐮𝐯𝐢𝐠𝐧𝐨𝐧-om u Srbiji na takmičenju “Veliko ocenjivanje vina Srbije”. Svečano uručenje nagrada osvojenih na takmičenju “Veliko ocenjivanje vina Srbije” održalo se 22. maja u Radisson Collection Old Mill u Beogradu.

Svečanost je otvorila premijerka Srbije Ana Brnabić koja je obišla štandove, probala pojedina vina i češtitala predstavnicima vinarija na postignutim rezultatima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...