Home / Knjaževac / Petar Milenković iz Knjaževca osvojio drugo mesto na konkursu „Pošte Srbije – Piši Deda Mrazu“

Petar Milenković iz Knjaževca osvojio drugo mesto na konkursu „Pošte Srbije – Piši Deda Mrazu“

„Pošta Srbije“ 14. put zaredom organizovala ovaj konkurs

„Pošta Srbije“ 14. put zaredom organizovala ovaj konkurs

Na nagradni konkurs „Pošte Srbije – Piši Deda Mrazu“ odazvalo se blizu 20.000 dece iz čitave Srbije uzrasta do deset godina.

Petar Milenković učenik IV/4 OŠ Dimitrije Todorović Kaplar  iz Knjaževca osvojio je drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Najkreativni autori su nagrađeni na izložbi pristiglih radova iz čitave Srbije, na svečanosti održanoj 24. decembra u Beogradu u prostorijama „Pošte Srbije“.

U pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojila je Katarina Nikić iz Zrenjanina, drugi je Petar Milenković iz Knjaževca, a treća nagrada pripala je Anji Milanović iz Ljubovije.

Prvu nagradu u kolektivnom stvaralaštvu osvojili su mališani iz vrtića „Neven“ (grupa Mala škola) iz Beograda, drugu nagradu dobila su deca iz Predškolske ustanove „Poletarac“ iz Odžaka, a treće mesto zaslužili su mališani iz vrtića „Čuvari osmeha“ (grupa Leptirići) iz Sivca.

Svima ostalima koji su pisali Deda Mrazu poslate su prigodne zahvalnice.

„Pošta Srbije“ je 14. put zaredom organizovala ovaj konkurs, koji je trajao od 3. novembra do 3. decembra 2016. godine. Osim podsticaja mališana da kroz igru uče i razvijaju kreativnost, „Poštin“ cilj je bio i da uvede decu u svet odrastanja kroz pismo, kulturu pisanja i pismenost.

Dečji radovi su i ove godine, kako rečju, tako i linijom i bojom, potvrdili beskrajnu kreativnost, maštovitost i duhovitost najmlađih građana Srbije.

A kako glase Petrovi stihovi Deda mrazu pročitajte u nastavku teksta-




15698081_1435890083101747_3124347719908168843_n

pismo-dd




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...