Home / 2021 / Ove godine otvaranje graničnog prelaza Kadibogaz

Ove godine otvaranje graničnog prelaza Kadibogaz

 

Ministarka spoljnih poslova susedne Bugarske Ekatarina Zaharijeva i srpski ministar inostranih poslova Nikola Selaković, na zajedničkom sastanku, dogovorili su otvaranje graničnog prelaza Kadibogaz, javlja RTS.

Ove godine biće otvoren novi granični prelaz između dve zemlje na području Stare planine. O ovom prelazu se godinama govori, a mi ćemo to realizovati 2021, rečeno je na zajedničkoj konferenciji ministara spoljnih poslova.

“Povezani smo vekovima i imamo bliske pragmatične odnose koji i u doba pandemije ostaju bliski i dinamični. Uspevamo da realizujemo infrastrukturne projekte važne za čitav region”, naglasila je tom prilikom Zaharijeva.
Završetkom auto-puta na deonici od Dragomana do Sofije, Beograd i Sofija će postati dve najbliže prestonice u regionu, sa razdaljinom od oko 400 kilometara, rekao je ministar Nikola Selaković, govoreći o zajedničkim infrastrukturnim projektima naše zemlje i Bugarske. Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva rekla je da će ta deonica auto-puta biti završena do kraja godine, dok je svoj deo Srbija već završila.
Izvor RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...