Home / 2022 / Otvoren konkurs za najbolje turističko selo

Otvoren konkurs za najbolje turističko selo

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić uputila je danas poziv svim lokalnim samoupravama da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Matić je istakla da će, imajući u vidu da je prethodna godina bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, i ove godine nastojati da svet prepozna atrakcije ruralnih destinacija u Srbiji koje na najbolji način oslikavaju autentičnost kulture u Srbiji.




Matić je navela da se ovim konkursom podstiče razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela u nameri da se identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.




izvor https://www.danas .rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...