Home / Knjaževac / Opštinski odbor „ Dosta je bilo“ Knjaževac – Brana, teretana, azilana…

Opštinski odbor „ Dosta je bilo“ Knjaževac – Brana, teretana, azilana…

Knjaževačka napredna opštinska vlast ovih dana poziva građane da uzmu učešće u parcipativnom budžetiranju projekta i svojim glasom izaberu jedan od ponuđenih koji bi se finasirao iz budžeta opš. Knjaževac, bio realizovan i služio funkcionalno na opšte dobro i interes građana.
Ponuđeni projekti za 2018 god. su akva park, teretana na otvorenom, brana na Timoku…
Ali, da li su ovo projekti ili samo ideje i lepe želje?

Podsećamo da su građani 2015-te glasali i izabrali da u 2016-oj Knjaževac dobije jezero u Jezavi, kao i da su 2016-te izglasali za 2017-tu azil za pse. Realizacija ovih projekata se nije desila, i to je činjenica. Postavlja se pitanje zašto?
Odgovora, odnosno izgovora je više, neki od ponuđenih su nerešeni pravno imovinski odnosi,nedostatak sredstava itd.
Projekat je jedna celina detaljno isplanirana i iskalkulisana, sa precizno definisanim fazama radova i rokom realizacije.

OO DJB Knjaževac, ovako neozbiljan pristup Opštinske vlasti transparentnosti i saradnje sa građanima, kvalifikuje kao obmanu i jeftin politički marketing i želi da stvari nazovemo pravim imenom, a to je:
Građani u parcipativnom budžetiranju ne glasaju za projekte već za ideje i lepe želje-šta bi moglo da se izgradi, bez ikakve garancije da će to i biti realizovano, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora „ Dosta je bilo“ Knjaževac upućenog medijima.


Ostavite komentar :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Danas i sutra Isplata redovne i privremene novčane naknade

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje obaveštavaju da će danas, 22. maja, preko ...

%d bloggers like this: