Home / Agencija za razvoj opštine Knjaževa / Opština Knjaževac sa građanima na temu infrastrukture (Video)

Opština Knjaževac sa građanima na temu infrastrukture (Video)

Opština Knjaževac organizovala je sinoć u Društvenom klubu Doma kulture izuetno posećenu tribinu na temu ”Komunalne delatnosti i infarstruktura”.

Prva tribina koju je opština Knjaževac organizovala u susret izradi budžata za 2018. godinu, izazvala je veliko interesovanje kako stanovnika grada, tako i žitelja čak i udaljenih sela. Svi oni od direktora preduzeća čiji je posao vezan za komunalne delatnosti i infrastrukturu, mogli su da čuju svojevrsni raport o tome šta je i koliko urađeno u protekloj godini i kakvi su planovi.

Tokom gotovo dvočasovnog razgovora, opštinsko rukovodstvo i direktori javnih preduzeća čuli su sijaset pitanja, primedbi i sugestija građana – od onih koja se tiču zdrave pijaće vode, preko divljih deponija, javne rasvete, uređenja grada.

Nakon komunalnih delatnosti i infrastrukture, naredne tribine biće posvećene mladima, sportu, kulturi, obrazovanju, lokalnom ekonomskom razvoju.

Najbolje je kada se u neposrednom konraktu sa građanima sazna šta im je potrebno, kazao je predsednik opštine Milan Đokić, najavljujući da će ovakvi susreti ubuduće biti praksa lokalne samouprave.

”Ovo je prva u nizu tematskih tribina koje ćemo organizovati krajem godine i koje će postati praksa. Planiramo da makar dva puta godišnje pravimo ovakve tematske susrete sa građanima. Veliki broj građana koji se odazvao pokazao je da je potreba za ovakvim tribinama velika. Nacrt budžeta biće urađen do prve polovine decembra. Zakonska obaveza je 20. decembar, ali mi ćemo to uraditi nekoliko dana ranije. U komunikaciji sa građanima čujemo šta su njihovi predlozi, koje uvrštavamo u planove za narednu godinu. Očekuje nas poseta mesnim zajednicama, da čujemo šta je potrebno selima i da se potrudimo da, u skladu sa raspoloživim sredstvima, njihove predloge i ideje uvrstimo u budžet za 2018. godinu.”

Ceo tok skoro dvočasovnog razgovora sa građanima možete videti u nastavku teksta ili na našem TV kanalu




Kompletan snimak




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...