Home / 2022 / Oprez zbog poledice – pred nama su ledeni dani

Oprez zbog poledice – pred nama su ledeni dani

 

U Srbiji se danas očekuje prestanak padavina, uz najniže temperature od minus osam do minus dva stepena. Ujutru slab i umeren mraz, na severu pretežno sunčano, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i uglavnom suvo i tek ponegde je moguće provejavanje slabog snega.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od minus osam do minus dva, najviša dnevna od -2 do nula stepeni.

U Knjaževcu danas oblačno i veoma hladno vreme. Tokom dana moguć slab sneg. Minimalna temperatura -3, najviša dnevna 0 stepena. U četvrtak sunčano i hladno. Minimalna temperatura -8, najviša dnevna -1 stepen.

U četvrtak u Srbiji hladno, naročito u jutarnjim satima,-




kada se očekuje umeren, lokalno i jak mraz, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće ispod nule. Tokom dana malo i umereno oblačno, a u petak pretezno suncano i toplije. Zatim umereno do potpuno oblacno, do ponedeljka suvo sa dnevnom temperaturom oko i malo iznad prosecnih vrednosti (od 3 do 7 °C), u utorak sa kišom i snegom uz pad temperature.

Vozači, oprez zbog poledice

U celoj Srbiji jutros u šest sati temperatura je bila ispod nule, padavine su uglavnom prestale, a vozače i dalje očekuju pravi zimski uslovi vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Niske temperature koje su najavljene iz RHMZ-a i jutarnji mraz uslovljavaju pojavu poledice na svim mokrim deonicama, a najopasnije je na mostovima i nadvožnjacima kao i na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima.

U planinskim predelima došlo je do povećanja visine snežnog pokrivača, pa vožnja u višim predelima centralne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije zahteva dobre zimske gume, a ukoliko naiđete na deonice koje su pokrivene snegom i ledom namontirajte lance.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima čekaju više sati, a najviše na Horgošu – šest sati.

Na Šidu teretnjaci čekaju pet sati, na Batrovcima četiri, na Kelebiji i Bogojevu po tri sata, a na Bezdanu jedan sat.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su mokri, u višim predelima mestimično ima snega do 5 centimetara. Vidljivost je zbog magle smanjena na Čestobrodici do 70 metara. Povremenih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali, u klisuri Korenatac i na Babinom Zubu.

Na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na delu puta od Paraćina do Selišta, kao i na putu od Žagubice, preko Crnog Vrha, do Borskog jezera.


Izvor https://radiomagnum.rs/ – Knjaževačke vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...