Home / Knjaževac / Održano peto ‚‚Svrljiško veče” 2019 – (Video)

Održano peto ‚‚Svrljiško veče” 2019 – (Video)

 

 

 

 

Sinoć je u prepunom knjaževačkom restoranu ‚‚Mali predah“ po peti put za redom održana manifestacija ‚‚Svrljiško veče“ koju organizuje Udruženje građana ‚‚Derven u Gurgusovcu“.

Ova već tradicionalna manifestacija koja okuplja “Svrljižane” ali i one koji se tako osećaju održava se već peti put u Knjaževcu.

U veseloj atmosferi goste je tradicionalno zabavljao orkestar “Prava stvar” uz neograničenu hranu i piće.Na bogatoj trpezi našli su se Belmuž i Svrljiško jagnje, neizbežna jela Svrljiškog ali i Knjaževačkog kraja. Svojim nastupima i pesmama ovu manifestaciju uveličali su estradni umetnici Darko Filipović i Pinkova zvezda Andrijana Radonjić inače rođena Knjaževčanka.Pored predstavnika privrednika i zanatlija na sinoćnjoj proslavi pored predstavnika lokalne samouprave našao se i jedan od inicijatora ove manifestacije Narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić.

Skup je otvorio Igor Stevanović, zamenik predsednika lokalnog parlamenta u Knjaževcu takođe i  jedan od inicijatora i organizatora ove nesvakidašnje manifestacije. Pored nastupa Kulturno-umetničkog društva Svrljig, zapažen je bio i nastup
Slaćka Putara knjaževačkog pesnika humoriste i putopisca.

Svaki gost je dobio i prigodan poklon , a u nastavku teksta možete videti kako je protekla proslava Dan-a Svrljižana u Knjaževcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...