Home / 2021 / Održane Seoske igre u Minićevu – pobednik Trgovište (Foto)

Održane Seoske igre u Minićevu – pobednik Trgovište (Foto)

Treće ovogodišnje Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u selu Minićevu u opštini Knjaževac.

Ova opština četvrta je po veličini u Srbiji, na samoj je granici sa Bugarskom, a najviši vrh naše zemlje – Midžor na Staroj planini nalazi se na teritoriji Knjaževca. Na igrama u 10 disciplina učestvovale su ekipe iz sela: Minićevo, Vasilj, Trgovište i Debelica.

Ekipa Vasilja zauzela je 4. mesto, ali ženama koje su prikazale ogroman takmičarski duh u odbojci moramo odati veliko priznanje kao i čestitke za pobedu u šahu. Trećeplasirana ekipa Debelice bila je najbrža u poligonu, ali i najsnažnija i spretnija u narodnom rvanju. Drugo mesto izborila je ekipa domaćina Minićevo sa tri prva mesta i to u fudbalu, nadvlačenju konopca i obaranju ruku. Najbolja ekipa koja će predstavljati Knjaževac na regionalnom takmičenju u avgustu je selo Trgovište. Bili su ubedljivo najbolji u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, odbojci i skoku u dalj.

Tako se u centru MZ Minićevo, na terenima škole okupilo oko 100 učesnika, iz četiri seoske mesne zajednice Trgovište, Debelica, Vasilj i Minićevo. Oni su se, uz poštovanje svih epidemioloških mera i zaštite od koronavirusa, družili i nadmetali u 10 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Takmičari su poveli i svoju decu pa je sa fizičkim aktivnostima nastavljeno i posle rakmičenja. Čim se strunjača oslobodila mališani su se rvali, a onda prešli da trče preko prepreka na poligonu spretnosti. Čini se da će Knjaževac i u budućnosti imati dobre takmičare.

Seoske igre imaju za cilj i upoznavanje tradicija različitih krajeva naše zemlje. Tako je Turistička organizacija opštine Knjaževac na otvaranju prikazala zašto Knjaževac nosi zvanje izuzetne destinacije Evrope. Prikazana je “Molitve pod Midžorom” na prizrensko-timočkom dijalektu, deo “Đurđevdanske molitve” koja je na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine. Sledeća opština domaćin takmičenja je Vlasotince.Izvor https://www.republika.rs//Opština Knjaževac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...