Home / Knjaževac / Održane obuke o ljudskim resursima za gradove i opštine iz južne i istočne Srbije

Održane obuke o ljudskim resursima za gradove i opštine iz južne i istočne Srbije

skg

Načelnica Opštinske uprave Emilija Tasić sa saradnicima prisustvovala je danas obuci na temu upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi koju su organizovali Savet Evrope i Stalna konferencija gradova i opština, u Regionalnoj agenciji za razvoj Istočne Srbije.

Cilj ove obuke je da učesnici dobiju detaljne informacije o novom pravnom okviru kao i da unaprede znanja potrebna za preduzimanje svih neophodnih koraka i aktivnosti koje Zakon propisuje.

Projekat je započet 4. marta 2016. a planirano je da traje do 20. decembra 2017, a ukupna vrednost projekta je dva miliona evra. Projekat finansiraju Savet Evrope i Evropska unija, a sprovodi ga Kancelarija Saveta Evrope u Srbiji u direktnoj saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalnom konferencijom gradova i opština.

SKGO u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu, a u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi” tokom novembra i decembra 2016. godine, organizuje dvodnevne obuke za zaposlene u lokalnim samoupravama koji se direktno ili indirektno bave kadrovskim poslovima i poslovima upravljanja ljudskim resursima.

Cilj obuka je podrška opštinama i gradovima u implementaciji Zakona o zaposlenima u lokalnoj samoupravi i uvođenje modernih principa upravljanja ljudskim resursima, kao i sticanje neophodnih znanja i veština za uvođenje novih modela i procedura koji se odnose na zaposlene u lokalnim samoupravama, što je preduslov za izgradnju modernog sistema za upravljanje ljudskim resursima.
U periodu od 29. novembra do 2. decembra, obuke za lokalne samouprave iz južne i istočne Srbije održane su u Nišu i Zaječaru, a učestvovalo je preko 50 polaznika.

Posebno treba istaći da je trenerski tim osnažen i učešćem predstavnika Službe za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije, koji su svojim višegodišnjim iskustvom u izgradnji službeničkog sistema na državnom nivou, značajno doprineli kvalitetu obuka i preneli praktična znanja koja su lokalnim samoupravama neophodna za uspešnu implementaciju Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Svrha projekta je unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kao i podrška uspostavljanju sistema stručnog usavršavanja u jedinicama lokalne samouprave kroz podršku implementaciji Strategije stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...