Home / Knjaževac / Održana 32. sednica Skupštine opštine Knjaževac (Video)

Održana 32. sednica Skupštine opštine Knjaževac (Video)

Odbornici opozicione grupe ”Za Knjaževac zajedno” u znak solidarnosti sa građanima koji mesecima protestvuju protiv aktuelnog režima u Srbiji, napustili su današnju 32.sednicu Skupštine opštine Knjaževac.

Predsednik Opštine Milan Đokić, ovakav potez opisao je kao ”najjeftiniju političku promociju”. Na sednici je usvojen, pored ostalog, program poslovanja JKP ”Standard”, kojim se predviđa rekonstrukcija vodovodne mreže, vredna nekoliko milona evra.




Pre nego što su napustili skupštinsku salu, uz razvijeni transparent ”Knjaževac bez straha – 1 od 5 miliona”, odbornici opozicone odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno”, spustili su novac u kutiju za pomoć lečenju mlade Knjaževčanke Anđele Mudrič, ali i pozvali svoje kolege odbornike i iz vlasti i iz opozicije da se priključe opštenardnom buntu protiv aktulene vlasti u Srbiji, da ne budu, kako su rekli, ”podanici jednog režima”.

”U 2019, počinju kapitalni radovi na rekonstrukciji magistralnog dela cevovoda fi 500 i na rekonstrukciji sekundarnog dela vodovodne mreže u četiri, ili pet ulica u gradu. Naš vodovod je napravljen pre mnogo decenija i to je najvažniji infrastrukturni projekat u opštini Knjaževac. Posle toliko decenija, svedoci smo gubitka vode zbog dotrajalosti materijala, beton azbestnih cevi. Sa zamenom ovih cevi, cevima najnovije tehnologije i najvećeg kvaliteta, rešavamo problem vodosnabdevanja za generacije i generacije Knjaževčana. Na ovakav projekat, koji se finansira uz pomoć Vlade Srbije i sredstvima Nemačke razvojne banke, vredan nekoliko miliona evra, treba da budemo ponosni”, istakao je predsednik knjaževačke opštine.

Na predlog Odborničke grupe ”Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, za predsednika Upravnog odbora Zavičajnog muzeja imenovan je profesor istorije Marko Petrović, a za vršioca dužnosti direktora ove ustanove Aleksandar Ristić, mastar istoričar. U skupštinskim klupama došlo je do promena utoliko što je odbornik SNS-a Darko Videnović istupio iz svoje odborničke grupe, a Ljiljana Mihajlović, doskorašnja članica Odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno”, prešla u tabor naprednjaka.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...