Home / Doma kulture Knjaževac / Održan Eko sajam u Knjaževcu (Video)

Održan Eko sajam u Knjaževcu (Video)

Turističkoj organizaciji opštine Knjaževac i ove godine bila je organizator Novogodišnjeg eko sajma.

Bogatom fondu nagrada za učesnike, knjaževačka Turistička organizacija dodala i cegere za kupovinu, koji treba da smanje svakodnevnu upotrebu plastičnih kesa u ovom gradu.

Eko sajam pokrenut je pre pet godina i danas se održava uz snažnu podršku Fonda za zaštitu životne sredine, zahvaljući kome je obezbeđen bogat fond nagrada, te cegra sa natpisom ”Ovu torbu ponesi i reci ne plastičnoj kesi”


Maštovite eko maske i štandovi škola, udruženja i pojedinca koji se bave izradom suvenira, ili zdrave hrane, bili su, takođe, deo još jednog Eko sajma Turističke organizacije opštine Knjaževac.

Koliko puta mogu da se recikliraju staklo, ili metal bilo je jedno od pitanja na koje su, što bi se reklo ko iz topa, tačno odgovorili učenici tri osnovne škole knjaževačke opštine u kvizu, organizovanom na Eko sajmu Turističke oragnizacije opštine Knjaževac. Bodreni navijačima, mali ekolozi pokazali su zavidno znanje. Najviše sreće imali su ove godine učenici Osnovne škole ”Dubrava”.

Pobednici kviza u svoju školu su odneli smart televizor i bicikl za recikliranje limenki, drugoplasirana ekipa Osnovne škole ”Vuk Karadžić” nagrađena je kraoke setom sa mikrofonom, a trećeplasiranom timu ”Kaplara” pripala je interaktovna tabla. I dok je kviz znanja bio zanimljiv učenicima četvrtog razreda, nešto mlađi ukrašavali su eko jelke, gde su se najbolje pokazali učenici Osnovne škole ”Mladost”.


Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...