Home / 2021 / Od sutra u Knjaževcu vakcinacija Fajzerovom vakcinom!!!

Od sutra u Knjaževcu vakcinacija Fajzerovom vakcinom!!!

 

Građani Knjaževca koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a žele da prime vakcinu protiv kovida-19 Američke Nemačke kompanije “Fajzer/Biontek” to mogu da urade u Domu kulture od srede do subote (14-17) aprila u periodu od 14 do 18 časova. U istom periodu biće vakcinisani i oni koji imaju zakazane termine.

Takođe na na ovom vakcinalnom punktu nastavlja se i imunizacija vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm u periodu od 8 do 14 časova kada vakcinu mogu primiti i oni koji su se prijavili za vakcinu kao i oni koji nisu to učinili, a žele da se zaštite od korona virusa.





Vakcinacija bez prijave, vakcinom “Sinofarm”, nastavlja se sutra po rasporedu u Podvisu. Mobilna ekipa Doma zdravlja vakcinisaće sve zainteresovane meštane ovog i okolnih sela u fabrici “SCS” od 10 do 13 časova.

Fajzer: Vakcina bezbedna i efikasna za decu od 12 godina

 Kompanija Fajzer saopštila je danas da je njena vakcina protiv kovida-19 bezbedna i veoma efikasna kod dece od 12 godina što je značajan korak ka vakcinaciji te starosne gupe pre početka sledeće školske godine.

Većina vakcina protiv kovida-19 koje se proizvode širom sveta namenjene su odraslima koji su u većem riziku od korona virusa.
Fajzerova vakcina je dozvoljena za 16- godišnjake i starije, ali vakcinacija dece svih starosnih grupa je presudna za zaustavljanje pandemije.

U studiji sprovedenoj na 2.260 američkih dobrovoljaca uzrasta od 12 do 15 godina, preliminarni podaci su pokazali da nije bilo slučajeva kovida-19 kod potpuno vakcinisanih adolescenata.

Kompanija Fajzer i njegov nemački partner BioNtek planiraju da narednih nedelja zatraže od američke Uprave za hranu i lekove i evropskih regulatora dozvolu za hitnu upotrebu vakcine kod dece od 12. godina.

Uskoro se očekuju rezultati američke studije o Moderninoj vakcini za populaciju od 12 do 17 godina.

U Sjedinjenim Američkim Državama deca čine oko 13 odsto ukupno zaraženih kovidom-19.

Fajzer: Vakcina protiv Kovida 19 štiti do šest meseci od imunizacije

Farmaceutska kompanija Fajzer saopštila je da vakcina protiv Kovida 19, čiji je proizvođač, organizam štiti do šest meseci od imunizacije.

To su, između ostalog, podaci koje su američki Fajzer i nemački partner Bajontek objavili u izvodima ažurirane kliničke studije u kojoj je učestvovalo 44.000 dobrovoljaca.

Ukazano je da je vakcina u 91 odsto slučajeva efikasna protiv simptomatskih bolesti i da joj je učinak još veći u sprečavanju težeg oboljevanja.

Od 927 potvrđenih slučajeva Kovida 19 do 13. marta, 77 obolelih građana primilo je vakcinu, dok je 850 bilo među građanima kojima je dat placebo.

Razloga za zabrinutost zbog bezbednost vakcine nije bilo, a kako navode kompanije Fajzer i Bajontek, deluje da je vakcina efkasna i protiv soja virusa otkrivenog u Južnoj Africi.

Ranije tokom nedelje – dve farmaceutske kompanije saopštile su da je vakcina bezbedna i za decu mlađu od 12 godina – na osnovu studije u kojoj je učestvovalo 2.260 dobrovoljaca.




K.vesti/Danas/BBB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...