Home / 2022 / Objavljen poziv za “Moju prvu platu” – 4.faze programa

Objavljen poziv za “Moju prvu platu” – 4.faze programa

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za realizaciju ovogodišnjeg programa podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata”, koji će biti realizovan kroz četiri faze.

Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji će od danas do 22. septembra moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.Druga faza je namenjena nezaposlenima, koji će za učešće u programu moći da se prijave od 3. oktobra do 31. novembra na istom sajtu.
U okviru treće faze programa poslodavci će birati kandidate. Poslodavci će imati mogućnost da selektuju prijavljene kandidate već od početka njihovog prijavljivanja, a konačan izbor poslodavci iz privatnog sektora obaviće 1. do 15. novembra. Poslodavci iz javnog sektora će moći da donesu konačnu odluku o izboru kandidata od 16. do 30. novembra.
U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.
Četvrta faza realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja liste oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.
Za ovu godinu je planirano da se u program Moja prva plata uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva.
Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od devet meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.
Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.
više informacija na sledecem linku
—————–
“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je
dodelio sredstva.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...