Home / 2020 / Moja prva plata – Vajber zajednica PKS-a

Moja prva plata – Vajber zajednica PKS-a

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Vajber zajednicu „Moja prva plata“ putem koje će biti dostupne sve informacije o programu usmerenom na podršku zapošljavanju mladih i rešavanju problema manjka kadrova u privredi, saopšteno je iz PKS.

Pre svega poslodavci i mladi sa završenom srednjom školom ili fakultetom, moći će da se uz pomoć Vajber zajednice informišu o uslovima konkursa, prijavi za program obuke i drugom.

Program Vlade Srbije „Moja prva plata“ realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku PKS, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i e-Upravu.
PKS je podsetila da sve kompanije u Srbiji, počev od velikih sistema, do mikro-privrednih subjekata i preduzetnika, mogu da se do 25. septembra prijave za program „Moja prva plata“. Zahvaljujući ovoj inicijativi, poslodavci mogu brzo i sigurno doći do deficitarnih zanimanja različitih obrazovnih profila – inženjera, lekara, ekonomista, pravnika, tehničara, vozača, trgovaca, ugostitelja, zanatlija…

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara za one koji konkurišu sa srednjim obrazovanjem, a 24.000 dinara za mlade s visokim obrazovanjem.

Osobe do 30 godina, bez radnog iskustva, moći će da konkurišu za učešće u programu od 1. do 15. oktobra.

Evidencija Nacionalne službe za zapošljavanje broji 106.000 osoba mlađih od 30 godina. Program je usmeren na one sa najmanje srednjom stručnom spremom i sa manje od 9 meseci radnog iskustva. Da upotpuni radnu biografiju na taj način, uslove ispunjava 63.000 mladih.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Obaveštenje o izvođenju gađanja u Knjaževcu

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru izvodiće gađanje na strelištu Streljačkog saveza ...