Home / 2020 / Milan Đokić i u trećem mandatu na čelu opštine Knjaževac – snimak (Video)

Milan Đokić i u trećem mandatu na čelu opštine Knjaževac – snimak (Video)

Dosadašnji prvi čovek lokalne samouprave Milan Đokić dobio je poverenje odbornika da i u narednom četvorogodišnjem periodu vodi opštinu Knjaževac; za njegovog zamenika izabran Branislav Josifović, a na današnjoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća.

Milan Đokić, dosadašnji predsednik opštine Knjaževac, i u narednom četvorogodišnjem periodu biće na čelu lokalne samouprave, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine opštine. Obraćajući se odbornicima, Milan Đokić je istakao da su tri osnovna stuba razvoja opštine Knjaževac – poljoprivreda, turizam i sektor malih i srednjih preduzeća. „U naredne četiri godine veliku pažnju posvetićemo pojeftinjenju poljoprivredne proizvodnje, posebno u delu voćarstva. Smanjićemo troškove berbe nabavkom mašina za branje višnje i šljive.





Našim poljoprivrednim proizvođačima pružićemo pomoć da ono što proizvedu ne prodaju kao sirovinu, već kao poluproizvode ili gotove proizvode i na taj način povećaju zaradu. Kada je o turizmu reč, radićemo na tome da kroz nove investicije razvijamo sve potencijale Stare planine, ali će prioritet ipak biti razvoj turističkog kompleksa u Rgoštu, kod termo-mineralnog izvorišta Banjica.

 

Pored samog izvorišta već u 2021. godini gradiće se objekat za spa, rehabilitacioni i velnes sadržaj, a radićemo na tome da u narednoj godini počne izgradnja hotela na ovoj lokaciji. Namera nam je da pomognemo sve zainteresovane u našim selima, ne samo u podnožju Stare planine ili u okolini Banjice, koji žele da se bave seoskim i etno turizmom da unaprede infrastrukturu.

Ono po čemu je Knjaževac apsolutni lider ne samo u Timočkoj krajini, već i jugoistočnoj Srbiji je očuvani i razvijeni sektor mikro, malih i srednjih preduzeća. Jako nam je važno da čitav poslovni ambijent bude bolji, da privrednici ostvaruju veću zaradu i samim tim da svojim radnicima daju veće plate. Zbog toga smo ušli u ambiciozni projekat formiranja bescarinske zone, koja će industrijski deo grada na putu ka Zaječaru učiniti značajno atraktivnijim za nove investitore. U Knjaževcu je danas 2700 nezaposlenih, a pre osam godina bilo ih je 4300. Stopu nezaposlenosti spustili smo ispod 10 procenata i smatramo to velikim uspehom, ali prostora za napredak ima još uvek“, istakao je u svom ekspozeu Milan Đokić i kao oblasti u kojima će se lokalna samouprava posebno angažovati dodao i pronatalitetnu politiku, ekologiju, obrazovanje, kulturu i sport.

Na predlog predsednika opštine, odbornici su za zamenika predsednika izabrali Branislava Josifovića, dosadašnjeg šefa kabineta predsednika opštine. Novi sastav Opštinskog veća činiće doktor filoloških nauka Dejan Milutinović, profesor na Fakultetu književnosti u Nišu, magistar ekonomskih nauka Miloš Nikolić, vlasnik i direktor preduzeća SCS, inženjer saobraćaja Dubravka Pavlović, upravnica Pošte u Knjaževcu, protojerej Siniša Đorđević, višedecenijski knjaževački sveštenik, Marija Jelenković, apsolvent na Fakultetu bezbednosti u Beogradu, kao i dvojica članova koji su i u prethodnom mandatu bili deo Opštinskog veća – Miodrag Kosovac i Radomir Veljković.

„Verujem da će ovakav sastav Veća, spoj mladosti i iskustva, energičnosti s jedne i staloženosti s druge strane omogućiti da donosimo pravedne, kvalitetne, a pre svega značajne i korisne odluke za građane opštine Knjaževac“, zaključio je Milan Đokić.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...