Home / 2021 / Marija iz Knjaževca više nije sama – stigla pomoć humanih ljudi

Marija iz Knjaževca više nije sama – stigla pomoć humanih ljudi

Marija više nije sama – stigla pomoć humanih ljudi, a nadležni obećavaju da će naći način da joj poprave kuću

Za mladu Knjaževčanku Mariju Mišić, koja posle majčine smrti živi sama, u lošim uslovima, bolesna i bez prihoda, javnost je saznala pre nekoliko dana. Priča o problemima 25-godišnje devojke podstakla je ljude dobre volje da pomognu. Ohrabrujuće vesti za Mariju stižu i iz nadležnih institucija.

Mnogi Knjaževčani Mariji su proteklih dana pojedinačno donosili humanitarnu pomoć, a i poziv poslat sa duštvenih mreža imao je dobar odziv. U dvočasovnoj akciji u centru grada uz odeću, hranu, lekove i sredstva za higijenu prikupljeno je i šezdesetak hiljada dinara.



“Ja sam videla Marijinu objavu na Fejsbuku, ona moli građane da pomognu. Poslednji put, oko Nove godine, kad joj je umrla majka, videla sam da je mnogo loše i onda sam pokrenula sama na svom profilu, onda smo napravili grupu na Fejsbuku“, kaže Tamara Stevanović, organizatorka humanitarne akcije.

Nemanja Aćimović kaže da neko donosi hranu, neko garderobu, neko i novčano pomaže. “Između ostalog, njoj je ta finasijska pomoć i najpotrebnija pošto je devojka jako bolesna”, dodaje Aćimović.

Marija boluje od urođenog deformiteta stopala, a ima problema i sa vidom i sluhom. Dok se ovih dana bori sa kovidom redovno je obilaze lekari i komšije.

“Sve što smo mogli da joj pružimo dali smo, ostavimo ispred, ona uzme. Onda su joj ljudi iz grada puno pomogli. Svakodnevno joj neko donosi pomoć”, ističe Dragana Videnović, komšinica.

Prikupljena pomoć Mariji je odmah dostavljena, novac će biti uplaćen na račun, a organizatori akcije najavljuju njeno ponavljanje za mesec dana.

Kako nam je rečeno u knjaževačkom Centru za socijalni rad, Mariji Mišić ta ustanova će u narednom periodu kroz program kontinuirane socijalne zaštite obezbeđivati hranu, lekove, ogrev i novac, sve dok trajno ne bude rešen njen socijalni status.

Ustanova će joj pružiti i stručnu psihološku podršku i pokušati da nađe način da joj se popravi kuća u kojoj posle majčine smrti živi sama.

Pogledajte video prilog





Izvor RTS (Pripremio Dragan Ristić)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...