Home / Knjaževac / Kuće za izbegličke porodice u Knjaževcu (Foto & Video)

Kuće za izbegličke porodice u Knjaževcu (Foto & Video)

Danas su u Knjaževcu u okviru Regionalnog stambenog programa, uručena četiri ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjinih izbegličkim porodicama, koje imaju prebivalište na teritorij  opštine Knjaževac.

O obezbeđivanju trajnih stambenih rešenja za najugroženije porodice nadležan je Komesarijat za izbeglice i migracije.Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donatar, Sjedinjenih Američkih Država i nekoliko evropskih zemalja.

”Regionalni stambeni program je zajedinički program Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji ima za cilj trajno rešenje stambenih problema izbegličkih porodica u regionu. Vrednost donacije je 55.000 evra. Sredstva su obezbeđena iz fonda Regionalnog stambenig programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope”, kazala je Jelena Marjanović iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je Miroljub Mihajlović, zamenik predsednika opštine.

”Danas smo imali svečano potpisivanje ugovora za kupovinu četiri kuća oz programa 5 Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. Potpisali smo ugovore sa starim, to jest budućim sugrađanima naše opštne. Projekat je doniran sredstvima EU i sredstvima drugih zemalja. Na ovaj način ćemo pomoći našim sugrađanima da lagodnije žive….,” kazao je Mihajlović








[FAG id=51481]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...